Κυριακή 28 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφτά χρήσιμες συμβουλές

1. Πάνω στο παιχνίδι ή στη συσκευασία του πρέπει να υπάρχει η σήμανση CE, η εμπορική επωνυμία και διεύθυνση του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα, οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα και προειδοποιητικές ενδείξεις για την ασφάλεια των παιδιών.

2. Τα παιχνίδια θα πρέπει να μην έχουν αιχμηρά ή κοφτερά σημεία, γωνίες, σύρματα που μπορούν εύκολα να κοπούν, μακριά κορδόνια ή ακάλυπτα ελατήρια. 3. Στα μαλακά χνουδωτά παιχνίδια πρέπει να επιλέγουμε εκείνα που μπορούν να πλυθούν και τα πλένουμε πριν τα δώσουμε στα παιδιά. Προσπαθούμε να πιάσουμε τα προσαρτημένα εξαρτήματα (μύτη, μάτια) για να βεβαιωθούμε ότι είναι στερεά τοποθετημένα. Αποφεύγουμε εκείνα που είναι παραγεμισμένα με τρίμματα αφρώδους υλικού. Τα παιχνίδια από αφρώδες υλικό, τα οποία κόβονται με τα δόντια, αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που μπορεί να τα καταπιούν.

4. Τα ηλεκτρικά παιχνίδια να λειτουργούν μέσω μετασχηματιστή και όχι απευθείας από το δίκτυο της πόλης. Οι μπαταρίες να μπαίνουν στη σωστή φορά και να μην ανοίγει εύκολα το κάλυμμα. Η αντίθετη τοποθέτηση προκαλεί διαρροή υγρών που είναι διαβρωτικά για το δέρμα ή ακόμη μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη.

5. Στα πτυσσόμενα παιχνίδια (καροτσάκια για κούκλες, σιδερώστρες κ.ά.) προτιμάμε εκείνα που έχουν μεγάλα διάκενα για να χωρούν τα δάχτυλα μεταξύ των εξαρτημάτων που ανοιγοκλείνουν. Πρέπει να διαθέτουν μηχανισμό ασφαλείας, ώστε να μην κλείνουν εύκολα στην περίπτωση που το παιδί στηριχτεί επάνω τους με όλο το βάρος του.

6. Τα παιχνίδια που παράγουν ήχο να μη ξεπερνούν ένα ανεκτό όριο θορύβου.

7. Σε ορισμένα εύπλαστα υλικά, όπως η πλαστελίνη, αποφεύγουμε εκείνα που έχουν ευχάριστη οσμή, διότι προκαλούν την επιθυμία στο παιδί να τα δοκιμάσει και με το στόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ