Κυριακή 28 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοταχώς για την ιδιωτικοποίηση

Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμη η δημοτική αρχή, είναι να κατονομάσει αυτόν που θα αναλάβει τη συγκομιδή των σκουπιδιών

Ταυτόχρονα με τα "οικονομικά οφέλη", όσον αφορά τη χρησιμοποίηση των ανταποδοτικών τελών για άλλες αλλότριες ανάγκες του Δήμου, η άθλια εικόνα της καθαριότητας της πόλης επιτρέπει στο δήμαρχο να προετοιμάζει το έδαφος στη συνείδηση των δημοτών για την είσοδο ιδιωτών.

"Το πρόβλημα της καθαριότητας του Πειραιά θα λυθεί διά της κατάργησης της υπηρεσίας του δήμου και ανάθεσής της σε ιδιώτη". Την αποκαλυπτική αυτή ομολογία έκανε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Σώματος Β. Χρυσάφης.Απεδείχθη έτσι ότι συνειδητά υποβαθμίζεται η υπηρεσία καθαριότητας, το προσωπικό της μένει απλήρωτο και οδηγείται σε απεργίες, δεν ανανεώνεται ο στόλος των απορριμματοφόρων κλπ., ώστε να συκοφαντηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της συγκεκριμένης δημοτικής υπηρεσίας. Το μόνο που δεν ειπώθηκε ήταν σε ποιον ιδιώτη θα ανατεθεί η δουλιά. Ο Β. Χρυσάφης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Με τις απόψεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησε τόσο ο δήμαρχος Στ. Λογοθέτης,όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Σερεμέτης, που έσπευσε να προσθέσει: "Αν μαζέψουμε υπογραφές από τους δημότες, το 95% θα συμφωνήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι σε αυτή την υπηρεσία από τις 10 το πρωί κάθονται στα καφενεία. Αυτό το βλέπουν οι δημότες".

"Η κομπίνα σας αποκαλύφθηκε. Θέλετε να περάσετε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Για αυτό οδηγήσατε την υπηρεσία σε αυτό το σημείο",τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ