Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνη οδός των απολυμένων ο αγώνας

Την αγωνιστική του αλληλεγγύη στους απολυμένους του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης (ΟΠΠΕΘ) και του υπουργείου Πολιτισμού εκφράζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ,καλώντας τους ν' αγωνιστούν ενωμένοι για να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του ΥΠΠΟ με μόνιμη σχέση εργασίας, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν την απαιτούμενη εμπειρία.

"Οι απολυμένοι",τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟΘ, "δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συσπειρωθούν και σε συμμαχία με τα άλλα κοινωνικά στρώματα να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλιά, να αγωνιστούν ώστε ο πολιτισμός να παραμείνει αγαθό κάτω από κοινωνικό έλεγχο. Η μετατροπή του πολιτισμού σε κερδοφορία του κεφαλαίου, η μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρία ούτε τους εργαζόμενους εξασφαλίζει, ούτε την πολιτιστική δημιουργία ευνοεί".

"Παραμονές της νέας χρονιάς 187 εργαζόμενοι του ΟΠΠΕΘ, που απασχολούνταν στις αρχαιολογικές εργασίες της πόλης έλαβαν "πρωτοχρονιάτικο δώρο" την απόλυσή τους, για να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων αυτής της πόλης. Οι απολύσεις αυτές, μαζί με τη λήξη των συμβάσεων των εκτάκτων του ΥΠΠΟ, εκτός των άλλων σημαίνουν και τη διακοπή των αρχαιολογικών εργασιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς".

Η ΚΟΘ χαρακτηρίζει τις απολύσεις "μέρος της κυβερνητικής πολιτικής, που κατ' εντολήν της ΕΕ, εκχωρεί τον πολιτισμό στο ιδιωτικό κεφάλαιο,όπως προωθείται και με το νόμο του ΥΠΠΟ που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή. Η είσοδος των εργολάβων στις αρχαιολογικές εργασίες, η μετατροπή των Μουσείων σε ΑΕ "απαιτούν" και νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης, εργαζόμενους ομήρους της εκάστοτε κυβέρνησης".

Η ΚΟΘ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος στους απολυμένους, τους "καλεί ν' αγωνιστούν μαζί με το υπόλοιπο μαζικό κίνημα για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού.Το ΥΠΠΟ, η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που συναινούν σε αυτή την πολιτική, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ