Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές βραδιές

Με την ευκαιρία της έναρξης νέων κύκλων θεατρικών μεταδόσεων, θ' απολαύσουμε δύο ενδιαφέρουσες θεατρικές βραδιές, από τις εκπομπές θεάτρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η αρχή γίνεται από τη "Θεατρική βραδιά" του Πρώτου Προγράμματος, η οποία για όλο τον επόμενο χρόνο μέσα από τα έργα που θα μεταδώσει κάνει μια διαδρομή στο θέατρο, από τη γέννησή του μέχρι τις ημέρες μας. Η πρεμιέρα του νέου κύκλου γίνεται την Κυριακή με τις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη.Οι "Νεφέλες" μεταδίδονται σε ηχογράφηση του 1983, σε μετάφραση Θρασύβουλου Σταύρου, σκηνοθεσία Στέλιου Παπαδάκη και μουσική επιμέλεια Ανακρέοντος Παπαγεωργίου. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο Θύμιος Καρακατσάνης.Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Δημήτρης Τσούτσης, Τρύφων Καρατζάς, Τάκης Βουλαλάς, Κώστα Κοκκάκης, Σπύρος Μαβίδης, Θόδωρος Δημήτριεφ κ. ά. (Κυριακή Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στις 22.00)

Κοινό στοιχείο του καινούριου κύκλου μεταδόσεων της θεατρικής εκπομπής του Δεύτερου Προγράμματος "Θέατρο του Δευτέρου",είναι η παρουσίαση του ίδιου του θεάτρου, όπως το βλέπει και το αποδίδει το ραδιόφωνο. Το πρώτο έργο που θα μεταδοθεί είναι το "Κάθισμα 47" του Γάλλου συγγραφέα Λουί Βερνέιγ. Ενα εύθυμο έργο, που καταγράφει μια πλευρά της ζωής των ηθοποιών, καθώς και τα παρασκήνια του θεάτρου. Το έργο ηχογραφήθηκε για την Ελληνική Ραδιοφωνία το 1967 σε μετάφραση Μάρκου Μαλλιαράκη, σκηνοθεσία Κανέλλου Αποστόλου και μουσική επιμέλεια Ειρήνης Σαλβαρλή. Στον κεντρικό ρόλο ακούγεται η αξέχαστη Μαίρη Αρώνη.Κοντά της και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως οι Νίκη Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Γαβριηλίδης, Γιάννης Αργύρης, Γιώργος Μαρίνος, Τζόλυ Γαρμπή, Περικλής Κοροβέσης, Θάνος Αρώνης και Κώστας Σαντοριναίος (Δευτέρα, Δεύτερο Πρόγραμμα στις 22.00).

Η παραγωγή και των δύο εκπομπών είναι της Αιμιλίας Κτενά και του Δημήτρη Φραγκουδάκη, ενώ εισηγητής ρεπερτορίου είναι ο Βάιος Παγκουρέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ