Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινά χρώματα
  • Εκθεση Θεσσαλών δημιουργών φιλοξενείται στο "Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης" (Σωκράτους 111, Λάρισα). Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη μεταπολεμική γενιά των '50-'60 και '60-'70. Είκοσι εννέα καλλιτέχνες (ζωγράφοι και γλύπτες) παρουσιάζουν, μέχρι τις 10 του Φλεβάρη, 100 περίπου δημιουργίες τους. Φιλοξενούνται έργα των: Μ. Βατζιά, Ε. Ζέρβα, Χρ. Καρά, Κ. Κοντογιάννη, Θ. Φάμπα, Θ. Ακριβόπουλου, Ν. Γκόλαντα, Γ. Ζιάκα, Κ. Δομπούλα, Β. Θεοχαράκη, Γ. Μιχαηλίδη, Ρ. Τσιτώτα κ. ά.
  • Τριάντα έργα μικρών διαστάσεων, ακρυλικά σε χαρτί, παρουσιάζει αυτές τις μέρες ο Εδουάρδος Σακαγιάν στην γκαλερί "Τερρακόττα" (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για τη συνέχεια της ενότητας που εξέθεσε ο καλλιτέχνης πριν ένα χρόνο στο Παρίσι. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "τα βράδια, ο Εδουάρδος Σακαγιάν, φαντάζεται τα πρόσωπά του. Τα γεννά και τα αναγνωρίζει από τα σημάδια τους. Ανατρέφει τους ήρωές του για να μην του μοιάσουν. Απομακρύνει τον καθρέφτη από το δικό του πρόσωπο, τα είδωλά του όμως τον κυνηγούν. Ανασαίνουν τα χαρακτηριστικά της φανταστικής του ταυτότητας, ψιθυρίζουν τα στοιχεία της ληξιαρχικής ζωγραφικής του πράξης". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του Γενάρη.
  • Μέχρι τις 18 του Γενάρη στο Διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών "Αέναον" (Στουρνάρη 30) παρουσιάζουν έργα οι: Α. Αϊβάζογλου, Λ. Αλας, Χρ. Γκαλτέμης, Γ. Δρίζου, Π. Ζουμπουλάκης, Μ. Πρέκα.
  • Μέχρι τις 10 του Γενάρη στην γκαλερί "Δημόκριτος" (Δημοκρίτου 24) παρουσιάζει έργα της η γλύπτρια και ζωγράφος Στέλλα Καραγκούνη - Βλαχάβα.Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "η Σ. Καραγκούνη εκφράζει στα έργα της ένα δυναμισμό και μια γνώση ζωηρή από πάθος. Εντούτοις αυτά έχουν μια ηρεμία, γιατί μπορεί να εξουσιάζει τις κινήσεις της και είναι ικανή χωρίς καμιά δυσκολία να πραγματοποιήσει με καλαισθησία αυτό που έχει σκεφτεί. Και φθάνει σ' αυτό το αποτέλεσμα, όχι μόνο γιατί κατέχει την καθαρή έκφραση της τεχνικής ποιότητας, αλλά γιατί ενδιαφέρεται να έχει το έργο της ένα πραγματικό εικαστικό και αισθητικό διάλογο με το θεατή".
  • Με θέμα: "Δωδεκάνησος 1997 - 50 χρόνια από την ενσωμάτωση",στο Μέγαρο της Βουλής,φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου μαθητών δημοτικού της Δωδεκανήσου.
  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "Αντήνωρ" (Δεινοκράτους 53), έκθεση κεραμικής του Βύρωνα Δημητρακούλη.Λύχνοι, ειδώλια, μορφές ουδέτερες προκαλούν τη φαντασία του θεατή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του Γενάρη.
  • Την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία παρουσιάζει μέχρι τις 15 του Γενάρη στην αίθουσα τέχνης "Τρίγωνο" (Δροσίνη και Δ. Κυριακού 16, Κηφισιά), ο ζωγράφος Νικήτας Φλέσσας.Πορτρέτα, φιγούρες και νεκρές φύσεις είναι τα θέματα που συνθέτουν την εικαστική του πρόταση, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η οπτική του για τον κόσμο, την καθημερινότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
  • "Μνήμες και σύγχρονοι δρόμοι της κυπριακής πλαστικής" ονομάζεται η έκθεση που παρουσιάζεται στο Μνημείο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93, Θεσσαλονίκη). Οι τρεις συμβολικοί σταθμοί της έκθεσης (αρχαίοι πολιτισμοί, λαϊκή γλυπτική παράδοση, μοντέρνα τέχνη) παρουσιάζονται ως επιμέρους καλλιτεχνικές εκφράσεις, οι οποίες ωστόσο επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από μια κοινή - άμεση ή έμμεση - αναφορά σε σύμβολα και μορφικά αρχέτυπα που έχουν ηλικία πολλών αιώνων. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 11 του Γενάρη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-09-08 00:00:00.0)
Εικαστικές περιπλανήσεις (2005-09-24 00:00:00.0)
Εκθεσιακές περιπλανήσεις (2004-12-02 00:00:00.0)
Εικαστικές «Πυξίδες» (2004-02-20 00:00:00.0)
Ιδιότυπες προσωπογραφίες (2002-01-12 00:00:00.0)
Για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας (2000-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ