Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Σε ετοιμότητα για την τουρκική άσκηση

Στο φόντο της μεγάλης σε έκταση και χρόνο τουρκικής άσκησης, που αναμένεται να ξεκινήσει τις μέρες αυτές (είχε εξαγγελθεί για τις 2 - 23 Γενάρη), πραγματοποιήθηκαν χτες δυο συσκέψεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, αντίστοιχα. Από το γεγονός ότι επικεφαλής των συσκέψεων αυτών ήταν οι υφυπουργοί, αφήνεται να εννοηθεί από διπλωματικούς κύκλους ότι η Αθήνα επιδιώκει "να κρατήσει χαμηλούς τόνους".

Παρ' όλα αυτά οι προχτεσινές διαδοχικές συναντήσεις του Α. Τσοχατζόπουλου και του Γ. Κρανιδιώτη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, με αίτηση του ίδιου, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια εδραίωσης του επιδιαιτητικού ρόλου των ΗΠΑ, που εμφανώς στηρίζει την τουρκική προκλητικότητα. Ενδεικτικό και του όλου κλίματος που διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι το ίδιο διάστημα, από την ερχόμενη βδομάδα, ξεκινά δεύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Οσο για την αμιγώς τουρκική άσκηση από τη Δευτέρα αναμένεται ναπραγματοποιηθεί στις επίμαχες 3 περιοχές, για τις οποίες δεν έχει δοθεί άδεια από την Ελλάδα. Προβλέπεται λοιπόν να ανέβει το κλίμα της έντασης στην περιοχή, ενώ οι επιτελείς του υπουργείου Αμυνας δηλώνουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ