Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
"Ανθρωπος του πρωθυπουργού" ο νέος Πρόεδρος

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Ο υποψήφιος του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος δέχεται κατηγορίες ότι λειτουργεί ως "μαριονέτα" του, εκλέχτηκε την Τετάρτη (31/12) στην Προεδρία της χώρας, η οποία ήταν κενή μετά την παραίτηση του Αχμέντ Φαρούκ Λεγκάρι.

Ο 68χρονος Ραφίκ Ταράρ εκλέχτηκε εμμέσως, από την Κεντρική Βουλή της χώρας, τη Γερουσία και τα τέσσερα Επαρχιακά Κοινοβούλια, αλλά μπορεί να κηρυχτεί έκπτωτος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχώρης, εξαιτίας δηλώσεων που πραγματοποίησε εναντίον του δικαστικού σώματος.

Ο Ταράρ, ο οποίος ορκίστηκε προχτές, αντικαθιστά στη θεωρούμενη ως "διακοσμητική" θέση του Προέδρου τον Λεγκάρι, που παραιτήθηκε την 2α Δεκεμβρίου, λόγω της κόντρας του πρωθυπουργού Σαρίφ και του Ανώτατου Δικαστηρίου και της αποπομπής του ανώτατου δικαστή Σατζάντ Αλί Σαχ.

Ο Ταράρ, ο οποίος υπήρξε ο ίδιος πρόεδρος του Ανώτερου Δικαστηρίου της Λαχώρης, υπερίσχυσε μεταξύ 7 αντιπάλων.

Την περασμένη Τρίτη, πάντως, το δικαστήριο της Λαχώρης όρισε προθεσμία ως την 12η του Γενάρη, προκειμένου να αποφασίσει αν θα αποπέμψει τον Ταράρ ή όχι.

Υπουργοί της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν τον Ταράρ ως έναν "μετριοπαθή μουσουλμάνο", ο οποίος μπορεί να δώσει στο ισλαμικό Πακιστάν "ενότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ