Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

"Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από το τραγικό ναυάγιο του πλοίου ΔΥΣΤΟΣ της εταιρίας ΑΓΕΤ. Παρά τις πιέσεις και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συγγενών των αδικοχαμένων ναυτικών και των ναυτεργατικών σωματείων, το πόρισμα για τα αίτια του ναυαγίου δεν έχει εκδοθεί". Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

"Πρόσφατα μάλιστα - σημειώνεται - το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά υποχρεώνει την ΑΓΕΤ, σαν υπεύθυνη για το δυστύχημα, να καταβάλλει συνολικά 322 εκατομμύρια δραχμές στις οικογένειες των θυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και ο Ελληνικός Νηογνώμονας γνώριζαν από τον Απρίλη του 1993 ότι το μοιραίο τσιμεντάδικο ΔΥΣΤΟΣ είχε ρωγμές στα εσωτερικά του τοιχώματα και ότι η περίπτωση του ναυαγίου ήταν απλά θέμα χρόνου. Ο Ελληνικός Νηογνώμονας, παρόλο που είχε ενημερωθεί από τότε από την ίδια την ΑΓΕΤ, συνέχιζε να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοϊας για το ΔΥΣΤΟΣ".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας "πότε σκοπεύει να εκδώσει η κυβέρνηση το πόρισμα για τα αίτια του ναυαγίου και πώς δικαιολογείται η μέχρι σήμερα καθυστέρηση". Και ακόμα "σκοπεύει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας να γίνεται με διαφανείς όρους που θα διασφαλίζουν πρώτα απ' όλα τις ανθρώπινες ζωές;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ