Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκλητική επιδότηση ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ

Επιδοτείται για να κλείσει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη πετώντας στο δρόμο 160 εργαζόμενους και για να ανοίξει νέα επιχείρηση αλλού..!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι 160 εργαζόμενοι της επιχείρησης ιματισμού ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη,στους οποίους ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές το κλείσιμο του εργοστασίου.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο εργοδότης επιδοτείται να κλείσει το εργοστάσιό του στη Θεσσαλονίκη, για να ανοίξει νέα επιχείρηση στην Κομοτηνή και για την οποία επιδοτείται επιπλέον από τον ΟΑΕΔ για κάθε εργαζόμενο που θα προσλάβει!

"Αυτά είναι τραγικά πράγματα - τόνισε ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ - σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι έξω από την εταιρία το μεσημέρι της Δευτέρας. "Με αφορμή το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος, τι είδους νόμοι είναι αυτοί που ψηφίζει το κράτος. Για τους εργοδότες τύπου Δεδέογλου, φτιάχνονται οι νόμοι".

Ο εργοδότης που προσήλθε για να δώσει εξηγήσεις στους εργαζόμενους ομολόγησε κατά ωμό τρόπο: "Το κράτος έκανε ένα ωραίο νόμο για μας - όχι για σας τους εργάτες - και σηκωθήκαμε και φύγαμε".Ο ίδιος ζήτησε την "κατανόηση και τον οίκτο" (!) των εργαζομένων που απολύει για το θέμα των αποζημιώσεων!

Την προηγούμενη μάλιστα μέρα ο κ. Δεδέογλου εξύβρισε τους εργάτες που απολύει γιατί με τις διαμαρτυρίες τους αποδεικνύουν ότι... "δεν έχουν ήθος" (!) και ζήτησε να μην αγωνιστούν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, με το επιχείρημα ότι η τράπεζα μπορεί να μη δώσει χρήματα... αν δει τους εργάτες με πλακάτ.

Ο Γιάννης Κατσαρός, όπως και τα μέλη της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου, κάλεσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όχι μόνο δικαστικά, αλλά αγωνιζόμενοι με κάθε τρόπο ώστε να αναγκάσουν την πολιτεία να επέμβει, προκειμένου να μη χαθούν άλλες 160 θέσεις σε μία πόλη που μαστίζεται από τη συρρίκνωση της βιομηχανίας και την ανεργία.

Σχετικά με το θέμα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "προκαλεί κάθε αίσθημα δικαίου η ανάλγητη συμπεριφορά του εργοδότη ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ" και ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να βρεθεί λύση στο οξύτατο πρόβλημα, που πλήττει όχι μόνο τους 160 εργαζόμενους, αλλά και την πόλη ολόκληρη που μαστίζεται από την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ