Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο Πετζετάκης "ξαναχτυπά"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Μειώνεται συνέχεια το προσωπικό στα "Πλαστικά Μακεδονίας",καθώς η εταιρία απολύει το τελευταίο εξάμηνο δύο με τρεις εργάτες κάθε μήνα. Ηδη, από 150 εργαζόμενους, αυτή τη στιγμή παραμένουν 120, με προοπτική να μειωθούν στους 60.

Ετσι, ο Ομιλος Πετζετάκη αφού αγόρασε το εργοστάσιο Πλαστικών Καβάλας για το κλείσει, τώρα συρρικνώνει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη. Σταματάει τη λειτουργία πολλών γραμμών παραγωγής και μεταφέρει τα μηχανήματα στα εργοστάσιά του στη Θήβα και στη Ρουμανία. Χαρακτηριστικά, από τις 9 γραμμές παραγωγής του Σωληνουργείου, υπάρχουν τώρα μόνο 5 και από τις 6 του τμήματος Πολυαιθυλενίου, έμειναν μόνο οι 3. Ωστόσο, το τμήμα εξαρτημάτων παραμένει ανέπαφο, πράγμα που δηλώνει ότι τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ τα κρατάει ο Ομιλος αποκλειστικά γι' αυτή τη δραστηριότητα.

Κάθε 5 του μηνός που πάνε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, μαθαίνουν αν περιλαμβάνεται το όνομά τους στη λίστα των απολυμένων. Στην επιχείρηση επικρατεί τρομοκρατία και απειλούνται με το παραμικρό οι εργαζόμενοι ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα, ενώ υπό απαγόρευση είναι ουσιαστικά ο συνδικαλισμός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ