Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Να αλλάξει ο προσανατολισμός

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα σε Επερώτηση της ΝΔ

Την ανάγκη αναπροσανατολισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, έθεσε για μια φορά ακόμα χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,στη συζήτηση της Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα αυτό.

Εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ που τοποθετήθηκαν (Χ. Μαρκογιαννάκης, Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Καρατζαφέρης, Γ. Γιακουμάτος και Θ. Κατσίκης) καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική, που "οδηγεί σε διάλυση και καταρράκωση του ηθικού των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας". Παράλληλα καταγγέλθηκαν, με την προσκόμιση στοιχείων, ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και τεχνικά μέσα.

Ο Στρ. Κόρακας

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, τόνισε ότι και η επερωτώσα Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση στα Σώματα Ασφαλείας, αφού δεν έπραξε τίποτε όταν ήταν κυβέρνηση. Παράλληλα, ανέφερε ότι "το KKE και το συνδικαλιστικό κίνημα επιμένουν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει πριν από όλα αναπροσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας. Δηλαδή να σταματήσει η Αστυνομία να είναι ένας κατασταλτικός μηχανισμός για το λαϊκό κίνημα και να προσανατολιστεί προς το οργανωμένο έγκλημα". Πρόσθεσε δε πως πρέπει "επίσης να καταργηθούν τα στεγανά στα Σώματα Ασφαλείας, να υπάρξει κοινοβουλευτικός έλεγχος, αξιοκρατία και διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού, τροποποίηση σε δημοκρατική κατεύθυνση του συστήματος κρίσεων και προαγωγών". Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη παροχής εργασιακών δικαιωμάτων στους αστυνομικούς όπως σε κάθε εργαζόμενο και καταλήγοντας τόνισε πως "εμείς πιστεύουμε ότι τα Σώματα Ασφαλείας αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής, λιγότερης εκμετάλλευσης και με τον τρόπο αυτό θα ανέβει η αποτελεσματικότητά τους. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το ρόλο τους, την προσφορά τους, αλλά βασικό ζήτημα είναι ο προσανατολισμός τους. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ και όλοι αυτοί οι άνθρωποι να επιδοθούν στο κύριο έργο τους, για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ