Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Κυβερνητική ανοχή στη μόλυνση του νερού

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα για τη λειτουργία της ΕΛΒΙΕΞ στα Γιάννενα, που λειτουργεί κοντά σε πηγές πόσιμου νερού

Την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα η εταιρία ΕΛΒΙΕΞ - στα Γιάννενα - από το μέρος στο οποίο λειτουργεί, επειδή κοντά υπάρχουν πηγές πόσιμου νερού, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.

Οπως προέκυψε όμως από τη συζήτηση, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση οχυρωμένη πίσω από το Συμβούλιο τηςΕπικρατείας, του οποίου εκκρεμεί σχετική απόφαση.

Ο Απ. Τασούλας τόνισε πως το περίεργο είναι ότι ενώ υπάρχει μία βιομηχανία, της οποίας τα απόβλητα είναι καρκινογόνα και κανένας δεν το αμφισβητεί και "ενώ έχουμε το λύκο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ψάχνει για τον ντορό". Αποτέλεσμα να λειτουργεί αυτή η βιομηχανία πέμπτο τώρα χρόνο με δικαστικές αποφάσεις, με την παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Να το ρυθμίσετε τώρα το θέμα", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και τόνισε: "Είναι κατά τη γνώμη μας απλό, μία νομοθετική ρύθμιση που να λέει ότι στο χώρο αυτό και πέντε χιλιόμετρα από τις πηγές απαγορεύεται η συγκεκριμένη και οποιαδήποτε όμοια βιομηχανία, για να τελειώσει η υπόθεση και να μην παρέμβει από κει και πέρα πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό ζητά ο κόσμος και επειδή είναι πολλά τα χρόνια - δέκα χρόνια αγωνίζεται ο κόσμος για αυτό το θέμα - θεωρούν ότι τους εμπαίζουν. Και οι αντιδράσεις θα είναι πραγματικά απρόβλεπτες".

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αφού έκανε μία αναδρομή των ενεργειών τόσο του υπουργείου όσο και της νομαρχίας για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου, οχυρώθηκε πίσω από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωνε τις αποφάσεις κλεισίματος. Κάνοντας δε σαφές ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει νομοθετικά, είπε ότι το υπουργείο "δεν έχει πλέον τίποτα άλλο να κάνει από το να περιμένει τον Μάιο του 1998 την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποδοθούν στους δήμους οι εκτάσεις που η παραχώρησή τους στο Υπερταμείο ακυρώθηκε από το ΣτΕ(2020-06-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-02-04 00:00:00.0)
Προσυπέγραψε το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ελαιώνα(2008-07-12 00:00:00.0)
Καλούνται να επιστρέψουν ποσά από τις συντάξεις τους!(2003-07-03 00:00:00.0)
Σύμφωνος με το Σύνταγμα ο νόμος για τα ΤΕΙ(2003-05-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα για τις οικοδομικές άδειες(2001-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ