Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπάρχει εξήγηση;

Είναι πολύ πιθανό - εκτιμούν αρκετοί αναλυτές των γαλλικών εξελίξεων - ότι ένα δημοψήφισμα στη φάση αυτή στη Γαλλία, με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, θα είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Εκτίμηση η οποία δεν είναι αυθαίρετη, αφού μια σειρά έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν ότι μια πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών θεωρούν τις κοινοτικές δεσμεύσεις της χώρας ως κύρια αιτία των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η Γαλλία.

Το ίδιο, όμως, πρέπει να φοβούνται τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος, όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας και αρνούνται, μέχρι στιγμής, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, παρότι το ζητούν το ΚΚΓ, άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος, σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ και πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου της χώρας έρχεται αντικειμενικά να ενισχύσει το αίτημα αυτό.

Αυτά, βέβαια, συμβαίνουν εις Παρισίους. Οι δικοί μας κυβερνώντες έχουν μια στοιχειωδώς λογική και πειστική εξήγηση, για τη δική τους, αντίστοιχη αρνητική στάση; Για την παντελώς, δηλαδή, αυθαίρετη και αντιδημοκρατική αφαίρεση του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών να αποφασίσουν οι ίδιοι για την πορεία και το μέλλον της χώρας, σχετικά με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ