Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλεται ο δήμαρχος Μύρινας

Την αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά του δημάρχου Μύρινας Λήμνου, ο οποίος άσκησε δίωξη στους συνδικαλιστές Ν. Πλάτζο, και Π. Καραφιλλίπου για διακίνηση ανακοινώσεων των σωματείων τους και του ΚΚΕ, και στον κ. Σταματέρη, πολιτικό υπάλληλο της αεροπορίας, για αρθρογραφία σε εφημερίδα, καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ νομού Λήμνου.

Στην ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ τονίζεται ότι "αυτή η πρακτική δεν ταιριάζει σε αιρετό αντιπρόσωπο του λαού. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. δήμαρχος ότι στο κατώφλι του 2000 η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι δύο από τα μείζονος σημασίας θέματα, για τη θεσμοθέτηση των οποίων οι εργαζόμενοι έχουν θρηνήσει νεκρούς".

Καταλήγοντας, η ανακοίωση προτρέπει το δήμαρχο "να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις του και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στα νεοσυντηριτικά πρότυπα που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, εκτελώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ