Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυτά δεν είναι μέτρα, αλλά πρόκληση

Η "Ταξική Ενότητα" των εργαζομένων στη βιομηχανία ξύλου καταγγέλλει τα μέτρα για την... απασχόληση, που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Τη νέα προκλητική δέσμη μέτρων δήθεν για την ανεργία που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Ταξική Ενότητα" - ΕΣΑΚ εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου (Θεσσαλονίκης),επισημαίνοντας ότι "με αυτά τα μέτρα πριμοδοτούνται ευθέως οι εργοδότες και η μερική απασχόληση, επιταχύνεται η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενώ ουσιαστικά ο υπουργός εξάγγειλε και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας". Σημειώνει ότι τα μέτρα βασίζονται στις "κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ενωσης" και στο κατάπτυστο "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" και έρχονται να αποδείξουν για μια ακόμα φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.

Επισημαίνει ότι αυτές οι εξαγγελίες γίνονται όταν το τελευταίο διάστημα σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής βάσης της Θεσσαλονίκης καταστρέφεται, εργοστάσια κλείνουν και η ανεργία οξύνεται, όταν μεγάλες παραγωγικές μονάδες οδηγούνται στο ξεπούλημα και όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ΒΑΛΚΑΝ, ΜΕΛ, ΑΓΝΟ και άλλες επιχειρήσεις παραμένουν απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες.

Σημειώνει την απαράδεκτα συναινετική στάση της πλειοψηφίας των διοικήσεων του Συνδικάτου Ξύλου και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίες χειροκροτούν και στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές.

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους σε συστράτευση και οργανωμένη ταξική πάλη για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και τη δημιουργία δημόσιου φορέα στην αλυσίδα δάσος - ξύλο - έπιπλο - χαρτί και υπογραμμίζει την ανάγκη δημιουργίας αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ