Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέος "γύρος" στο λιμάνι

"Βράζουν" τα στέκια των ανέργων, ενώ ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις και καλούν σε σύσκεψη τους ναυτεργάτες την Πέμπτη στις 11π.μ.

Νέος γύρος αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στα αντιναυτεργατικά μέτρα εφοπλιστών - κυβέρνησης, ενάντια στο δουλεμπορικό κύκλωμα και για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, προετοιμάζεται πυρετωδώς από την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Την έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα σημάνει η πανναυτεργατική σύσκεψη που διοργανώνουν τα δύο σωματεία μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΝΟ.

Οι συνδικαλιστές των δύο σωματείων ήδη έχουν αρχίσει περιοδείες στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σήμερα και αύριο στις 10 το πρωί θα βρεθούν και στα στέκια των ανέργων της Ακτής Μιαούλη,με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της πανναυτεργατικής συγκέντρωσης, αλλά και συνολικά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται. Με θέμα την καλύτερη προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί και η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση.

"Οι αγώνες επιβάλλεται να κλιμακωθούν. Οι ηρωικές απεργίες του Δεκέμβρη 1996 και Γενάρη 1997, οι οργανωμένες κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των δουλεμπορικών γραφείων μπορούν να επαναληφθούν και θα επαναληφθούν με την ένταση της δράσης των ναυτεργατών", αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο σωματείων, που σημειώνουν: "Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, οι εφοπλιστές, οι δουλέμποροι, οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή των συναδέλφων, με τις μαζικές κινητοποιήσεις των ανέργων".

Τα δύο σωματεία και οι ναυτεργάτες που συσπειρώνονται γύρω τους διεκδικούν: Την κατάργηση των εξοντωτικών μέτρων του ΥΕΝ που πετούν τους ναυτεργάτες έξω από τα πλοία. Την άμεση απορρόφηση και την προστασία των ανέργων, την πάταξη του δουλεμπορικού κυκλώματος, τη ριζική αναδιοργάνωση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.Την ανάκληση του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τον οποίο έχει δρομολογηθεί η κατάργηση του καμποτάζ. Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων, την κατάργηση των φορομπηχτικών κυβερνητικών μέτρων. Την προστασία και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την αναβάθμιση του Οίκου Ναύτου και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Την επέκταση του 1264/82 στο χώρο της ναυτιλίας, τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την αλλαγή της κατάστασης στην ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ