Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
Προς νέες κινητοποιήσεις οι άνεργοι

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Μετά την πρόσφατη πετυχημένη συγκέντρωση στη Χαλκίδα, σε νέα γενική συνέλευση των ανέργων αποφάσισε να προχωρήσει κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Σωματείου ανέργων και εργαζομένων στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις Βορειοκεντρικής Εύβοιας,όπου θα εκτιμηθούν οι μέχρι σήμερα ενέργειες και θα καθοριστεί ο προγραμματισμός δράσης, με δεδομένο ότι καμία δέσμευση δεν έχουν λάβει από την κυβέρνηση και τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης που έχουν απευθυνθεί.

Στο μεταξύ χτες, μετά από παρέμβαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, ορίστηκε για αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί, συνάντηση του σωματείου με τον γγ του υπουργείου Εργασίας.

Με τις κινητοποιήσεις του το σωματείο διεκδικεί - εκτός των γενικότερων μέτρων για την ανάπτυξη της περιοχής - την ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων για την επιβίωση και ανακούφιση των ανέργων, όπως είναι το σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας, η μείωση των ενσήμων από 125 σε 60 για δικαίωμα δεύτερης εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας, επιδότηση των ανέργων με το 80% του ΗΑΕ όσο αυτοί παραμένουν χωρίς εργασία, ορισμένα συνταξιοδοτικά κ. ά., που έχουν σχέση και είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας. Το τελευταίο, μέχρι σήμερα απέφευγε να πραγματοποιήσει συνάντηση με το σωματείο ανέργων. Το ίδιο έχουν πράξει και οι τοπικοί βουλευτές και κομματικοί παράγοντες.

Παράλληλα, με άλλο υπόμνημά του προς την υπουργό Ανάπτυξης, το σωματείο εργαζομένων και ανέργων στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, αφού ζητάει συνάντηση μαζί της, θέτει προς συζήτηση προτάσεις, που θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής και στη μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος της απασχόλησης των κατοίκων της περιοχής. Σ' αυτή την κατεύθυνση προτείνει την άμεση επαναλειτουργία των μεταλλείων "πρώην Παπαστρατή" υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων ή άλλου σχήματος υπό δημόσιο έλεγχο. Επίσης, τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Λευκολίθου, την ίδρυση δασοβιομηχανικού συγκροτήματος στη Βορειοκεντρική Εύβοια (με καθετοποιημένη λειτουργία), ξεκαθάρισμα και πέρασμα των τσιφλικιών Μπέικερ, Αβέρωφ, Ριτσώνη, Τομπάζη και μοναστηριακών εκτάσεων στο δημόσιο, έναρξη κατασκευής λιμανιού Κιμασίου στο Μαντούδι και χάραξη νέας εθνικής οδού Αγ. Γεωργίου Προκοπίου προς την ευρύτερη περιοχή Ψαχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ