Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σχεδιάζονται 4.000 απολύσεις!

Γ. Μαυρίκος: "Να αντιτάξουμε το συντονισμένο αγώνα εργαζομένων - αγροτών"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Τα επόμενα 1-2 χρόνια η κυβέρνηση σχεδιάζει να απολύσει 3.500 έως 4.000 εργαζόμενους στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις και ταυτόχρονα να υπονομεύσει το Ταμείο Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΤΑΥΣΟ).Τα μέτρα αυτά είναι μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού που, μετά το Μάαστριχτ, κυβέρνηση - βιομήχανοι και ΕΕ, καθώς και οι τραπεζίτες έχουν αποφασίσει, προκειμένου να ξεκληριστεί η αγροτική και συνεταιριστική οικονομία και να γίνει "βούτυρο στο ψωμί" των πολυεθνικών και των μονοπωλίων μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις".

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας χτες στη Θεσσαλονίκη, σε σύσκεψη των Σωματείων των Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος.Τη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι από 38 σωματεία και 14 Εργατικά Κέντρα - από την Ορεστιάδα μέχρι το Ηράκλειο - οργάνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

"Στη συνολική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων η μόνη διέξοδος είναι η γενικευμένη αντιπαράθεσή μας σε αυτά τα μέτρα. Στο ρεαλισμό της ηττοπάθειας, στο δήθεν ρεαλισμό για αποδοχή της ΓΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ να αντιπαραθέσουμε το ρεαλισμό του αγώνα, τη σιγουριά του συντονισμένου αγώνα εργαζομένων και αγροτών", πρόσθεσε ο Γ. Μαυρίκος.

Οι συνδικαλιστές εξουσιοδότησαν την Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Γεωργικών Οργανώσεων (ΟΣΥΓΟ) άμεσα να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ