Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Καθαρίζουν" την πόλη

"Να βγουν έξω οι μαύροι και οι Αλβανοί"! Συνέβη, λοιπόν κι αυτό. Το νέο κατόρθωμα των φασιστοειδών με τις χακί στολές - άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας - καταγγέλθηκε επωνύμως χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μπήκαν σε τρόλεϊ, σε στάση της Αλεξάνδρας, και κραύγαζαν "να βγουν έξω οι μαύροι και οι Αλβανοί"! Και ταυτόχρονα ορισμένοι από αυτούς σε μια πρόσθετη επίδειξη κτηνωδίας σάπισαν στο ξύλο επιβάτη του επόμενου στη σειρά τρόλεϊ με μόνη υποψία ενοχής, το γεγονός ότι έτρεξε να το προλάβει! Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που κλήθηκε από το δημοσιογράφο να σχολιάσει το αναμφισβήτητο γεγονός, αντί να ζητήσει συγνώμη για τη φασιστική αντίληψη - την οποία παράγει εντός των Σωμάτων Ασφαλείας η πολιτική που έχει ευαγγέλιο τις συμφωνίες Σένγκεν - προκλητικά επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στους πολίτες, γιατί, δήθεν, όταν βλέπουν φασίστες στο διάβα τους δεν αντιδρούν!

Ο ίδιος, βέβαια, γνωρίζει το γεγονός πως όταν το καλοκαίρι δύο δημοσιογραφικά στελέχη του "Ρ" - με όλο το πλεονέκτημα που τους παρέχει η δημοσιογραφική τους ιδιότητα - κατήγγειλαν επώνυμα μια ανάλογη φασιστική ενέργεια ανδροειδών της Ασφάλειας, εισέπραξαν την απάντηση του ίδιου του υπουργού Δημόσιας Τάξης, πως ούτε λίγο ούτε πολύ παρεμπόδισαν το έργο των διωκτικών αρχών! Ας μη μιλούν λοιπόν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...

Το πρόβλημα, όμως, είναι άλλο. Είναι ολόκληρη η επιχείρηση "Καθαρό Περιβάλλον" και το σήμα που στέλνει ευρύτερα η εφαρμογή της. Μια επιχείρηση που, είτε σχεδιάζεται επιτελικά από το ΥΠΕΧΩΔΕ (εμπορικό τρίγωνο), είτε εκτελείται από τους "μπράβους" του Αβραμόπουλου (εκκαθάριση Γιουσουρούμ), είτε από τις ειδικές ομάδες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (επιχειρήσεις -"σκούπα") συνεπικουρούμενων από τους τραμπούκους της "Χρυσής Αυγής" (κάθε Σάββατο εκκαθάριση της Ομόνοιας), βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μια επιχείρηση που αφορά όλη την περιοχή από την Αλεξάνδρας μέχρι την Αρεοπαγίτου κι από το Στάδιο μέχρι την Ιερά οδό. Την περιοχή, που το μεγάλο κεφάλαιο έχει αποφασίσει να μετατρέψει σ' ένα κέντρο για τους λιγοστούς εκλεκτούς... Μια περιοχή "καθαρή", χωρίς μαύρους, Αλβανούς, διαδηλωτές και διάφορους άλλους ενοχλητικούς. Μια περιοχή όπου η κυρία από τα Βόρεια, αφού πάρει απ' το Πεντάγωνο το μετρό, θα κατεβαίνει για ψώνια στην "καθαρή" Ερμού, θα συνεχίζει στον επίσης "καθαρό" Ψυρρή, στο θέατρο του Μαρινόπουλου, μετά θα βολτάρει για να πιει καφέ στα "καθαρά" Εξάρχεια και ανενόχλητη θα φτάνει στην Αλεξάνδρας, όπου θα την περιμένει ο οδηγός της για επιστροφή στο επίσης "καθαρισμένο" από την ιδιωτική αστυνομία προάστιό της.

Η πόλη που έχει ανάγκη η άρχουσα τάξη δεν έχει καμία σχέση με την πόλη, που έχουν ανάγκη οι πραγματικοί κάτοικοί της. Το γκρέμισμα των κλωστοϋφαντουργείων στο Φάληρο, για να φτιαχτούν ξενοδοχεία και ένα σύγχρονο στάδιο για τον Κόκκαλη, η λυσσαλέα προσπάθεια του Βαρδινογιάννη να βάλει στο χέρι τα 1.000 στρέμματα στο Γουδί, συνοδεύονται όλο και πιο συχνά από ασκήσεις των "ιδιωτικών στρατών" τους (θύρες) επί πραγματικών στόχων. Σ' αυτή τη διαδικασία τα κρατικά Σώματα Ασφαλείας έχουν να παίξουν επίσης, και παίζουν, ένα ρόλο. Της επιβολής ενός κλίματος θεσμοθετημένης καταστολής. Το αυγό του φιδιού σήμερα δεν εκκολάπτεται για να παράγει απλά φασίστες μίας παρωχημένης εποχής. Τα συμφέροντα μιας τάξης, της αστικής, είναι αυτά που ζητούν διασφάλιση.

Οι υπόλοιποι έχουμε χρέος να δράσουμε αποφασιστικά, όσο είναι ακόμα καιρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ