Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων

Τα επιπρόσθετα βάρη που σημαίνει για τους εργαζόμενους η χρηματιστηριακή κρίση στη ΝΑ Ασία και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εξέλιξή της για τις νομισματικές ισορροπίες των κρατών - μελών, επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτηση του υπογραμμίζει "την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από την πρόσφατη κρίση στη ΝΑ Ασία, όπου εκτιμάται ότι οι συνέπειές της δεν έχουν ακόμη αρχίσει να γίνονται αισθητές, παρά την εμφανή μείωση κερδών πολυεθνικών επιχειρήσεων και τραπεζών και την αναταραχή στις νομισματικές ισορροπίες".

"Ο επίτροπος Ντε Σιλγκί, επισημαίνει ο Γ. Θεωνάς, προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κανείς σε ποιο βαθμό θα υπάρξουν συνέπειες στην ευρωπαϊκή οικονομία και το νομισματοπιστωτικό σύστημα".

"Είναι γνωστό ότι όλες αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις, σε νομισματικό και χρηματιστικό επίπεδο, θα μεταφερθούν στις πλάτες των εργαζομένων που θα κληθούν να πληρώσουν, για άλλη μια φορά, την κρίση με την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου", υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας το Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με το αν συμμερίζεται τις απόψεις της Επιτροπής και ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν προχωρήσει η εφαρμογή του ευρώ, σύντομα θα πρέπει να επιλέγουν οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο ευρώ, με συνέπεια να πολλαπλασιαστούν οι νομισματικές πιέσεις κερδοσκοπικού και άλλου χαρακτήρα, ιδιαίτερα για τις χώρες που θα εξαιρεθούν από την τρίτη φάση της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ