- Χαμηλώνουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, μια βδομάδα μετά τις διαγραφές των έξι ηγετικών στελεχών της, χωρίς, όμως, αυτή η επιφανειακή ηρεμία να μπορεί να αποκρύψει το βάθος και την ένταση... - 1998-02-11 00:00:00.0"/> - Χαμηλώνουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, μια βδομάδα μετά τις διαγραφές των έξι ηγετικών στελεχών της, χωρίς, όμως, αυτή η επιφανειακή ηρεμία να μπορεί να αποκρύψει το βάθος και την ένταση... - 1998-02-11 00:00:00.0" /> Χαμηλώνουν οι τόνοι, παραμένει η κρίση | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαμηλώνουν οι τόνοι, παραμένει η κρίση
  • Στη δημιουργία άτυπης Κοινοβουλευτικής Ομάδας κινείται ο Γ. Σουφλιάς
  • Συνεχίζει τις "φιλολαϊκές" εμφανίσεις ο Μ. Εβερτ

Χαμηλώνουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, μια βδομάδα μετά τις διαγραφές των έξι ηγετικών στελεχών της, χωρίς, όμως, αυτή η επιφανειακή ηρεμία να μπορεί να αποκρύψει το βάθος και την ένταση της κρίσης και κυρίως να αποτρέψει προδιαγεγραμμένες εξελίξεις στη συντηρητική παράταξη, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών".

Η Ρηγίλλης επιμένει στην τακτική της επιβολής σιωπής γύρω από τις διαγραφές, αλλά ταυτόχρονα κινείται στην κατεύθυνση του ελέγχου του κομματικού μηχανισμού, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο στις τοπικές και ολοκληρώνονται στα τέλη του μήνα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Σουφλιάς προχώρησε χτες σε μια "ηγετική" κίνηση, εμφανιζόμενος ως επικεφαλής της "άτυπης" Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συγκροτήσουν οι έξι βουλευτές. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε χτες από τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, γραφεία για να στεγαστούν οι διαγραφέντες, καθώς και συμμετοχή στις επιτροπές του Κοινοβουλίου. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στους σχεδιασμούς περί συντονισμού της κοινοβουλευτικής δράσης των διαγραφέντων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής τους σε πολιτική κίνηση. Ωστόσο, εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από τους υπόλοιπους, στην προσπάθεια να εμφανιστεί ο Θεσσαλός πολιτικός ως "αρχηγός" της άτυπης ομάδας. Αν και είχε υπάρξει μια συνεννόηση για να υποβληθεί το αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο, από ορισμένους από τους διαγραφέντες δηλώνεται πως "το κοινό χαρακτηριστικό των έξι είναι ότι είναι ανεξάρτητοι βουλευτές. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο".

Αδιευκρίνιστη παραμένει όμως και η στάση που θα κρατήσουν οι οπαδοί του Γ. Σουφλιά στις εσωκομματικές εκλογές. Η αρχική θέση ήταν να μη συμμετέχουν στις εκλογές, αλλά, σύμφωνα μεπληροφορίες, δεναποκλείεται να αλλάξει.

Από την πλευρά του, ο Μ. Εβερτ συνέχισε και χτες τις "φιλολαϊκές" εμφανίσεις του, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν τον αγγίζουν οι απειλές που εκτοξεύονται από τη Ρηγίλλης. Ερωτηθείς αν φοβάται ενδεχόμενη διαγραφή του, απάντησε, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να ασχολούνται με τα σοβαρά θέματα, όπως η ανεργία και τα 2,5 εκατ. των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

  • "Παράπονα" για την "προφανέστατα μονομερή" σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής που θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διατύπωσε η ηγεσία της ΝΔ μετά από σύσκεψη στελεχών, που έγινε χτες υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή. Η ΝΔ ασκεί κριτική στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης γιατί "χωρίς εθνική συνεννόηση και συναίνεση, εκείνο που προσπαθούν είναι να αγοράζουν, να διορίζουν και να αναθέτουν ανεξέλεγκτα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ