Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι οικοδόμοι της Λάρισας

Σε μαζική συμμετοχή και ενίσχυση της ταξικής πορείας του συνδικάτου, καλεί η ΔΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Αρχίζουν αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη, 18 του μήνα, οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας,όπου θα συμμετάσχουν τέσσερις συνδυασμοί, η ΔΑΣ, η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΣΚ και η ΑΚΟ.

Η ΔΑΣ καλεί τους οικοδόμους της Λάρισας να πάρουν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες, έτσι ώστε "όλοι μαζί να φτιάξουμε τα στραβά και να εξαλείψουμε τις αδυναμίες".

Συνεχίζοντας, η διακήρυξη αναφέρεται στις επιπτώσεις της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και τονίζει: "Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει αυτή την επέλαση είναι η οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης".

Η ΔΑΣ, στη διακήρυξή της, επισημαίνει την ανάγκη το Συνδικάτο να πορευτεί "στο δρόμο της ανάπτυξης των αγώνων, της διαμόρφωσης ταξικών, επαναστατικών συνειδήσεων, να παίξει πρωτοπόρο ρόλο που θα συσπειρώσει και άλλες δυνάμεις στην ανάπτυξη μετώπου πάλης των εργαζομένων, για ένα γερό, ρωμαλέο κίνημα, που θα συγκρούεται με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου και θα δίνει ουσιαστική διέξοδο".

Η ΔΑΣ, τέλος, καλεί τους οικοδόμους να συνεχίσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν: Μέτρα για την κατοικία. Κατασκευή των μεγάλων έργων. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Κατάργηση του άρθρου 26 του Νόμου 2520 που απαλλάσσει τους νέους αγρότες κατά 50% από την ασφάλιση για νέες κατοικίες. Επαναφορά της κατώτερης σύνταξης στα 20 ΗΑΕ. 7ωρο - 35ωρο με πλήρεις αποδοχές και νομοθετική οριοθέτηση του 5ήμερου Δευτέρα - Παρασκευή. Ουσιαστική νομιμοποίηση των ξένων εργατών και αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στους εργολάβους - κατασκευαστές, που χρησιμοποιούν ξένους εργάτες σε συνθήκες "μαύρης" εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ