Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Την Τετάρτη τα νεότερα...

Συνάντηση χτες στο υπουργείο Εργασίας, όπου το σωματείο ανέργων έθεσε αιτήματα για την άμεση ανακούφιση των ανέργων, αλλά και πρόβαλε τις θέσεις του για την αναζωογόνηση της περιοχής

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να δοθούν οι απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας στα ζωτικής σημασίας αιτήματα των ανέργων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που έθεσε χτες το Σωματείο Εργαζομένων και Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις Βορειοκεντρικής Εύβοιας,στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Μπρακατσούλια, κατά τη συνάντηση που είχαν, έπειτα από παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το σωματείο έπειτα από τη συνάντηση, ο πρόεδρός του Γ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι τα αιτήματα που προβάλλονται για άμεση ικανοποίηση, είναι: Το σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας των ανέργων. Ειδική ρύθμιση για την περιοχή στο θέμα του ταμείου ανεργίας και από 125 ένσημα που προβλέπονται, να μειωθούν στα 60. Να επιδοτούνται οι νέοι άνεργοι με το 80% του Ημερομίσθιου του Ανειδίκευτου Εργάτη και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 200.000 δραχμών σε κάθε άνεργο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γ. Τσουκαλάς καυτηρίασε την πολιτική των κυβερνήσεων που καταδικάζουν μια περιοχή με τεράστια αποθέματα ορυκτού πλούτου, στον οικονομικό μαραζασμό. Ασκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την πώληση "αντί πινακίου φακής" των μεταλλείων πρώην Σκαλιστήρη στο Κ. Βαρβούτη, ο οποίος απασχολεί αυτή τη στιγμή 200 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και άλλους 200 με δίμηνες συμβάσεις.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Τσουκαλάς ανέφερε και τις προτάσεις των Εργαζομένων και Ανέργων για μια ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής. Το πρώτο που πρέπει να γίνει - τόνισε - είναι η δημιουργία Εθνικού Ενιαίου Φορέα Λευκολίθου, που να περιλαμβάνει τα μεταλλεία πρώην Σκαλιστήρη και Παπαστρατή - Μποδοσάκη - Πόρτολου και Δημοτικών Μεταλλείων Λίμνης. Επίσης έθεσε ως βασική προτεραιότητα το άνοιγμα του Παπαστρατή που θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας.

Την Κυριακή θα γίνει γενική συνέλευση του σωματείου για να ενημερωθούν τα μέλη του και να καθοριστεί η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ