Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
"Να αντικρούσουμε τις αντιδραστικές επιλογές"

Με ψήφισμα του απολογιστικού συνεδρίου του ΕΚΛ, καλείται η ΓΣΕΕ να αποσυρθεί από τον "κοινωνικό διάλογο" και να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων

Την ανησυχία τους για την επιχείρηση ανατροπής των εργατικών κατακτήσεων και υλοποίησης των αντιδραστικών επιλογών της κυβέρνησης, εκφράζουν σε ψήφισμά τους οι σύνεδροι του τακτικού απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς,που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.

Στο ψήφισμα εκφράζεται η πεποίθηση των συνέδρων ότι το μέσο για να περάσουν η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η ευέλικτη οργάνωση της εργασίας, η κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και άλλα, ήταν ο "κοινωνικός διάλογος" και καλείται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, έστω και τώρα, να αποσυρθεί απ' αυτόν. Ακόμα, οι σύνεδροι καλούν τη ΓΣΕΕ να "παλέψει για την αντίκρουση των αντιλαϊκών επιλογών και να καλέσει τους εργαζόμενους σε δυναμική αντίσταση και αγώνα, προστατεύοντάς τους από την αντεργατική, επιθετική συγχορδία κυβέρνησης - ΣΕΒ και Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Σε άλλο ψήφισμά τους, αφού επισημαίνεται ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει και το δικαίωμα της μόρφωσης και της υγείας, δηλώνεται η κατηγορηματική αντίθεση των συνέδρων στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας.

"Θέλουμε τα παιδιά του λαού - σημειώνεται - να έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στη μόρφωση, γιατί αυτό, όπως και η υγεία, αποτελούν κοινωνικά αγαθά και θα πρέπει το κράτος να μεριμνά γι' αυτό". Οι σύνεδροι εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των γονέων, μαθητών και καθηγητών.

Τέλος, με το ψήφισμά τους ζητάνε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, ώστε να λειτουργήσει άμεσα, του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες του λαού και της επαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ