Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσκλητήριο συντονισμού και αγώνα

Σε σύσκεψη καλούν, τη Δευτέρα το απόγευμα, συνδικάτα της Αθήνας

Σύσκεψη, με θέμα "συντονισμός και πρόγραμμα κοινής δράσης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Αθήνας",διοργανώνουν από κοινού την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων, Ηλεκτρολόγων και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αθήνας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι ο προϋπολογισμός του 1998 χαρακτηρίστηκε από όλους τους εργαζόμενους ως ο πιο αντιλαϊκός των τελευταίων χρόνων. Οι βιομήχανοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν παραπέρα το εργατικό εισόδημα και να μας αφαιρέσουν ό,τι με αγώνες έχουμε κατακτήσει. Με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η ανεργία χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση για επιδότηση της εργοδοσίας με 118 δισεκατομμύρια δραχμές, όπως πρόσφατα εξάγγειλε ο υπουργός Εργασίας.

"Μπροστά σ' αυτήν την οργανωμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από τους βιομηχάνους και την κυβέρνηση - σημειώνεται στην ανακοίνωση - η πλειοψηφία των ανωτέρων συνδικαλιστικών οργάνων αρνείται το δρόμο των συντονισμένων αγώνων, αρνείται να έρθει σε ρήξη με τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, προσπαθεί να μετατρέψει τα συνδικαλιστικά όργανα σε συνεταίρο της κυβέρνησης για την υλοποίηση των αντεργατικών τους επιλογών. Η τακτική αυτή είναι απαράδεκτη, την καταγγέλλουμε σαν εγκληματική σε βάρος των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Τα σωματεία μας προσπαθούν να οργανώσουν τους εργαζόμενους, να αντιδράσουν απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, να υπερασπίσουν με τους αγώνες τους τα δικαιώματά τους και τις κατακτήσεις τους, να διεκδικήσουν μισθούς και μεροκάματα, που να τους επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση, να διεκδικήσουν ουσιαστικά δικαιώματα για τους ανέργους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ