Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι

Αρνητική ήταν η απάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης στα βασικά αιτήματα που έθεσε κατά τη χτεσινή συνάντηση η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων. Αναβλήθηκε και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Απογοητευτική η πρώτη γεύση, δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΣΕΙΚΑ - ΟΚΑ Τ. Μαυροδόγλου

Με άδεια χέρια έφυγαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας από τη χτεσινή προγραμματισμένη συνάντηση με τη διυπουργική επιτροπή, ενώ αναβλήθηκε για τις... αρχές Μάρτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να "ροκανίσει" το χρόνο. Κατηγορηματική υπήρξε η άρνηση της κυβερνητικής πλευράς απέναντι στα βασικά αιτήματα των συνταξιούχων, τα πάντα παραπέμφθηκαν στον... "κοινωνικό διάλογο" για το ασφαλιστικό, ενώ δε δόθηκε απάντηση ούτε καν για τις αυξήσεις στις συντάξεις που θα δοθούν φέτος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης ξεκαθάρισε ότι "θέμα επανασύνδεσης των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη δεν υπάρχει για την κυβέρνηση, για λόγους οικονομικούς, αντ' αυτής επελέγη το ΕΚΑΣ"! Επίσης ότι "το ασφαλιστικό κουβεντιάζεται στον κοινωνικό διάλογο και όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες, θα γίνουν μετά το τέλος του διαλόγου". Για τις αυξήσεις που θα ισχύσουν, παρέπεμψε τις απαντήσεις στο τέλος των συναντήσεων... και μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι με τη λίστα στα φάρμακα, απ' την οποία εξαιρούνται μια σειρά φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, δε δημιουργείται πρόβλημα στην ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Ι. Πασχαλίδης,υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ισχυρίστηκε ότι στο επίκεντρο της κυβέρνησης είναι η "κοινωνική φροντίδα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη" (!) και αποκαλυπτικά συμπλήρωσε ότι "γι' αυτό το ΕΚΑΣ, που βελτιώθηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησής του, η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, η πολιτική για το φάρμακο, το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι"!

Ο Δ. Μαυροδόγλου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, δήλωσε: "Η πρώτη γεύση απ' τις απαντήσεις του υφυπουργού Ν. Φαρμάκη, που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, είναι απογοητευτική. Απέρριψε μια σειρά κύρια και βασικά μας αιτήματα, που γι' αυτά παλεύουμε. Αυτή είναι η κατάσταση και φεύγουμε απογοητευμένοι. Θα εκτιμήσουμε την παραπέρα πορεία μας. Πιστεύω ότι κύρια είναι ο αγώνας, που αυτός μπορεί να πιέσει και να υποχρεώσει την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα".

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και ο γ. γραμματέας Πρόνοιας Π. Αποσκίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ