Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ξανά στο δρόμο του συντονισμένου αγώνα

Εργατικά σωματεία, δήμος, βιοτέχνες και άλλοι μαζικοί φορείς κατέληξαν σε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, καθώς η κατάσταση στη Ζώνη "κόλλησε" επικίνδυνα

Το δρόμο του συντονισμένου αγώνα παίρνουν ξανά τα εργατικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,ο Δήμος Περάματος, οι βιοτέχνες και άλλοι μαζικοί φορείς, καθώς τα προβλήματα της Ζώνης "βαλτώνουν", παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κατά καιρούς η κυβέρνηση και τα κάποια ημίμετρα που έχουν παρθεί κάτω από το βάρος των προηγούμενων κινητοποιήσεων. Ετσι, σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο Περάματος, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: Την επόμενη Τρίτη τα σωματεία της Ζώνης θα κηρύξουν στάση εργασίας για μία ώρα και συγκέντρωση εργαζομένων και ανέργων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ιδρυθεί παράρτημα ανέργων.Την Τετάρτη εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή θα περιοδεύσουν στη Ζώνη.Η Συντονιστική Επιτροπή θα απαιτήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.Αν η κυβέρνηση δε δώσει λύσεις, τότε η Συντονιστική θα αποφασίσει και νέες δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος,αφού έκανεαναφορά στα γνωστά πλέον και τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πέραμα λόγω της τεράστιας ανεργίας, σημείωσε ότι η κατάσταση έχει "κολλήσει" και ύστερα και από τις τελευταίες επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να λειτουργήσει η Ζώνη.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης,μιλώντας στη σύσκεψη, τόνισε ότι όχι μόνο υπάρχει καθυστέρηση σ' ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αλλά την ίδια στιγμή ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά προσπαθεί να καταργήσει το Μόλο της ΔΕΗ και να τον κάνει χώρο για να ξεφορτώνουν αυτοκίνητα. "Δε θέλουν - κατέληξε - να λύσουν τα προβλήματα. Πρέπει να επανέλθουμε και να υπάρχει συμμετοχή σ' αυτές τις κινητοποιήσεις από όλους".

Ο πρόεδρος της Ενωσης Σιδηροβιοτεχνών, Κ. Δουλόπουλος,τόνισε ότι συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις και υπογράμμισε ότι δεν έχουν διάθεση να λειτουργήσει η Ζώνη, αλλά να είναι "δορυφόρος" των άλλων ναυπηγείων. Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και τόνισαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για μεγάλη συμμετοχή σ' αυτές τις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ