Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ
Περιορισμός και στην έκφραση των σωματείων

Δε φτάνει που τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ήταν περιορισμένα, το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων να τοποθετηθούν, επί των πραγματικών προβλημάτων, κατά τη χτεσινή πανελλαδική σύσκεψη στο θέατρο "Βρετάνια".

Ετσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι εκπρόσωποι της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών" (ΔΕΥ) αποχώρησαν από τη σύσκεψη και σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: "Αφού η γνωστή πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ απεμπόλησε τα ουσιαστικά και πραγματικά αιτήματα των υγειονομικών, βάζοντας πλάτη στην υλοποίηση των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών, επιχείρησαν να μετατρέψουν τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) "κινητοποίηση" σε συγκέντρωση ακροατών - διακοσμητικών στοιχείων, αφού απαγόρευσαν τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων της χώρας και των Περιφερειακών Συμβουλίων. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να επικαλεστούν γι' αυτή τους την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια ανύπαρκτες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου. Σοβαρή ευθύνη φέρουν, εκτός από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, που έχει την πλειοψηφία, και οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, αφού ανοιχτά κάλυψαν αυτές τις μεθοδεύσεις. Είναι προδιαγεγραμμένη η κατάληξή τους, αφού συμφώνησαν και στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο με τις επιλογές της ΠΑΣΚΕ και της κυβέρνησης".

Και η κοινή δήλωση καταλήγει: "Επιβεβαιώνεται η άποψη της ΔΕΥ ότι το λόγο έχουν πια τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να οργανωθεί η γνήσια αντίσταση και αντεπίθεση και κοινό μέτωπο πάλης με όλους τους κλάδους των εργαζομένων".

Συμμετοχή στη στάση

Η χτεσινή πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιδρύματα Πρόνοιας και ΕΚΑΒ, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε επιτυχία καθώς τα ποσοστά συμμετοχής έφτασαν σε 70 - 80%.

Μετά τη σύσκεψη, όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και επέδωσαν ψήφισμα στο γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα να υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου έως τις 5 Μάρτη 1998. Την ημέρα εκείνη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, για να προσδιορίσει τη μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

  • Δίωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας θα κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτειου.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Δεν μπορεί να γίνει ψυχιατρική μεταρρύθμιση με 500 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων για 700 ασθενείς".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ