Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Δυο ήταν τα κρούσματα φυματίωσης

Την ανεπάρκεια υγειονομικών υπηρεσιών στην πόλη κατήγγειλε ο δήμαρχος

Τελικά μόνο δύο ήταν τα κρούσματα φυματίωσης σε μαθητές του Περάματος, όπως απέδειξε η εξέταση που πραγματοποιήθηκε. Φάνηκε έτσι ότι ο θόρυβος που σηκώθηκε από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν τουλάχιστον υπερβολικός, που τελικά με την ανοχή και των αρμόδιων υπηρεσιών, δυσφήμισαν την πόλη. "Το συμβάν αυτό θα μπορούσε να έχει παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας", τόνισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Και πρόσθεσε: "Το Πέραμα καλείται να πληρώσει την ανεπάρκεια υγειονομικών υπηρεσιών για την οποία άλλοι ευθύνονται. Θεωρούμε έστω και μετά το συμβάν να πληρωθεί επαρκώς το κενό αυτό, ώστε ο λαός του Περάματος να μη βρεθεί ξανά σε τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις".

Αναφερόμενος ακολούθως στα πάγια αιτήματα του δήμου για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού που, αν είχαν πραγματοποιηθεί, δε θα υπήρχαν ούτε τα λίγα κρούσματα που παρουσιάστηκαν, είπε:

- Τα ακτινολογικά ιατρεία του ΙΚΑ, ενώ έχουν κατασκευαστεί εδώ και ένα χρόνο, ακόμα δεν έχουν λειτουργήσει. Ακόμα δεν προβλέπεται μαστογράφος που πρέπει να συμπληρωθεί.

- Το Κέντρο Υγείας στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κτιριακά έχει τελειώσει από το καλοκαίρι και υπολειτουργεί με ανεπάρκειες από το ΙΚΑ, μόνο σαν σταθμός Α Βοηθειών.

- Ενώ έχει προταθεί προ 14 ετών κτίριο για το ΙΚΑ δεν έχει αγοραστεί ακόμα. Ο διαγωνισμός για αγορά οικοπέδου 3.000 τετραγωνικών ήταν φυσικό να μην τελεσφορήσει, αφού τέτοια μεγάλα οικόπεδα δεν υπάρχουν στην πόλη και τα προτεινόμενα οικόπεδα 600 τετραγωνικών κρίθηκαν από το ΙΚΑ ανεπαρκή.

Τέλος, ενώ το Πέραμα δεν είχε ΠΙΚΠΑ και τώρα που ιδρύθηκε μαζί με τα δημοτικά ιατρεία καταργείται με εξαγγελία του Υπουργικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ