Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Πόσα χρωστούν οι εφοπλιστές στη ΔΕΠ;

Το ΚΚΕ, με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων βουλευτών του, μέμφεται την κυβέρνηση για την παροχή άτοκων πιστώσεων σε εφοπλιστές, σε βάρος της ΔΕΠ

"Την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από τα βάρη που δημιουργεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και ξεθεμελιώνονται το δημόσιο σύστημα υγείας, η δημόσια παιδεία, οι δημόσιοι θεσμοί κοινωνικής προστασίας κτλ., επειδή, τάχα, "δεν υπάρχουν λεφτά", η κυβέρνηση φροντίζει να βρίσκει διαρκώς "κανάλια" ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως, λ.χ., οι πιστώσεις που παρέχει σε μεγάλους εφοπλιστές, μέσω της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ) και των Ελληνικών Διυλιστηρίων (ΕΛΔΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μια σειρά εφοπλιστών χρωστούν ατόκως μεγάλα ποσά που αυξάνουν συνεχώς και τα οποία είτε δεν καλύπτονται καθόλου με εγγύηση είτε "καλύπτονται" με - πιθανότατα επισφαλείς - προσωπικές ή εταιρικές εγγυήσεις. Ετσι, κατά πληροφορίες μας, μεγάλες είναι οι οφειλές εταιριών, όπως της ΕΒΡΟΪΛ, της Ελ. ΠΕΤΡΟΛ, της ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΪΛ, της PETROGRES SHIP LTD κτλ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός με ποιον τρόπο η κυβέρνηση καταφέρνει να βρίσκει τρόπο να καλύπτει τις μεγάλες πιστώσεις που χορηγούνται άτοκα μέσω της ΔΕΠ και των ΕΛΔΑ στους μεγαλοεφοπλιστές, ενώ με κάθε ευκαιρία απαντά αρνητικά σε όλα τα λαϊκά αιτήματα, με το πρόσχημα ότι "δεν υπάρχουν λεφτά" και ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει και πότε, ώστε να μπει τέλος σ' αυτήν τη σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Επίσης, ΚΑΛΕΙΤΑΙ η κα υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής τους καταλόγους των οφειλετών - εφοπλιστών στη ΔΕΠ στο μέσον και το τέλος κάθε έτους κατά την τελευταία τριετία, στους οποίους να εμφανίζεται για τον καθέναν το ύψος της συνολικής οφειλής του, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, καθώς και το αν και με τι είδους εγγύηση καλύπτονται αυτές οι οφειλές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ