Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Μπόσκου

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, συνάντησε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μετοχοποίηση της ΔΕΠ και την εσωτερική αναδιάρθρωσή της - που συμπεριλαμβάνει και ενοποίηση με άλλες παρεμφερείς δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. ΔΕΠ - ΕΚΥ) - που εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Παρεμβαίνοντας, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου σημείωσε ότι η πορεία που δρομολογεί η κυβέρνηση οδηγεί στην παράδοση της ΔΕΠ στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, "η κυβέρνηση παραδίδει έναν κερδοφόρο, ανταγωνιστικό όμιλο, στους ιδιώτες, για να καλύψει μέρος των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό ομολογείται, άλλωστε, και στην ειδική έκθεση, όπου αναφέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει το τίμημα πωλήσεως των μετοχών της εταιρίας μετά την εισαγωγή του ομίλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών". Οσον αφορά τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για ανάγκες εσωτερικής αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, η Μ. Μπόσκου σημείωσε ότι "με μια σειρά διατάξεις του καταστατικού της νέας εταιρίας αποδεικνύουν την προσπάθεια περιορισμού του ελέγχου του κράτους στη δραστηριότητα της επιχείρησης".

Στην παρέμβασή της, η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου επιχείρησε να παρουσιάσει ως αναγκαίες τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση. Είπε ότι θα επιτευχθεί με τη μετοχοποίηση η άντληση κεφαλαίων για τα επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου, ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό του πρόγραμμα - δεσμευτικά - και να γίνει ανταγωνιστικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ