Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νέα απεργία σήμερα και αύριο
  • Συνεχίζουν τον αγώνα τους για ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών και για την αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των δήμων
  • Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος

Στο δρόμο των κινητοποιήσεων μαζικά και αγωνιστικά από σήμερα και πάλι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Στην απόφαση αυτή προχώρησαν μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που πραγματοποίησαν στις 19 του Φλεβάρη και την αδιάλλαχτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι, που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρις ότου δικαιωθούν, διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και για τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους, αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των δήμων, κατάργηση του θεσμού των μονίμων εκτάκτων και επέκταση του θεσμού των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο, με σύνταξη στο 58ο έτος ηλικίας για τους εργαζόμενους σ' αυτά.

Σήμερα στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" τόσο στη συγκέντρωση σήμερα το πρωί όσο και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις 6 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συνεδριάσει αύριο και ανάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις, και κυρίως από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, θα προσδιορίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Οι μέχρι τώρα όμως επαφές των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας δεν έχουν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Επίκαιρη Ερώτηση

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,αφού επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών της ΤΑ, καθώς και για την ικανοποίηση μισθολογικών και ασφαλιστικών αιτημάτων τους, ρωτάει τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματά τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι χρειάζεται:

- Να τους χορηγηθούν ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις κατά 25%, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των απωλειών που τους προκάλεσε τα τελευταία χρόνια η αντεργατική αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της σκληρής λιτότητας.

- Να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να θεσπιστεί διάταξη στην οποία ρητά να αναφέρεται ότι δεν εκχωρείται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο εκτός ΟΤΑ καμία οργανωμένη υπηρεσία, καμιά δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσία, η οποία χαρακτηρίζεται σαν τέτοια από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) των ΟΤΑ με βάση τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Να επεκταθεί ο θεσμός των βαρέων - ανθυγιεινών επαγγελμάτων και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ με δημοσίου δικαίου σχέση εργασίας και να θεσπιστεί ότι συνταξιοδοτούνται στα 58 τους χρόνια, όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ