Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ
Τραμπουκισμοί και αυταρχισμός από ΠΑΣΠ - ΔΑΠ

Τις προσπάθειες κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στους πανεπιστημιακούς χώρους από τις παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στο ΤΕΙ Αρτας, καταγγέλλει το Γραφείο της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.

Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ έχοντας την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγους Σπουδαστών, αποφάσισαν με πρόσχημα την "καλαισθησία" του ΤΕΙ να καθαρίσουν τον χώρο με βία από τα πανό και τις αφίσες της ΠΑΣ - ΠΚΣ, αλλά και άλλων παρατάξεων. Στην προσπάθειά τους αυτή συνέβαλε αποφασιστικά και η διοίκηση του ΤΕΙ, η οποία άφησε το θέμα αυτό να το "λύσουν" οι σπουδαστές. Σε ανακοίνωση η ΝΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι η διοίκηση του ΤΕΙ αναλαμβάνει σοβαρές πολιτικές - και όχι μόνο - ευθύνες για τις επιθέσεις και της ΠΑΣΠ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το πιο επικίνδυνο επεισόδιο τραμπουκισμού που σημειώθηκε στο χώρο του ΤΕΙ με πρωταγωνιστές μια οργανωμένη ομάδα της ΔΑΠ ενάντια σε φίλους της ΠΑΣ - ΠΚΣ. "Η διοίκηση του ΤΕΙ μην τολμώντας η ίδια να ζητήσει κατάργηση των φοιτητικών - σπουδαστικών κατακτήσεων, προσπαθεί να περάσει αυτή την κατεύθυνση μέσα από τα μαζικά όργανα των σπουδαστών", τονίζεται. "Οι προσπάθειές της απέτυχαν, οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Το λαϊκό κίνημα επαγρυπνεί και θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του. Ετσι γίνεται φανερό ότι η σύμπλευση ΠΑΣΠ - ΔΑΠ αποτελεί γενικότερο πολιτικό ζήτημα για να μπορεί να εφαρμοστεί η σκληρή πολιτική που επιτάσσει η ΕΕ και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία".

Η ΠΑΣ - ΠΚΣ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς στους σπουδαστές και την προσπάθεια τρομοκρατίας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ καθώς και τη "δήθεν" ανεξάρτητη στάση της ΠΑΣΠ που θαύμαζε τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ. Επίσης, καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης που έδωσε άλλοθι στις αντιδημοκρατικές ενέργειες των οργανωμένων τραμπούκων της ΔΑΠ.

"Γιατί η συμπαράταξη (ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - διοίκηση) θυμάται τον ευπρεπισμό απέναντι στα δύο πανό της ΠΑΣ - ΠΚΣ και τον ξεχνάει όταν πρόκειται για αφίσες του Kahlua και του Diva; Μήπως γιατί αυτά είναι τα μαγαζάκια τους; 'Η μήπως γιατί αυτά δεν ενοχλούν την πολιτική τους;", υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

Η ΠΚΣ προειδοποιεί για ακόμη μια φορά πως θα περιφρουρήσει και θα υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα για ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, που έχει κατακτήσει το λαϊκό κίνημα, με όποιο τρόπο χρειαστεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνονται και κινητοποιούνται(2009-03-21 00:00:00.0)
Εχει όνομα ο ένοχος(2008-03-15 00:00:00.0)
Προσπάθειες νοθείας από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ(2007-05-08 00:00:00.0)
Ανάγκη η αναζωογόνηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος(2006-04-09 00:00:00.0)
Αντίδραση στην πολιτική της ...δίαιτας(2006-03-18 00:00:00.0)
«Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν»(2000-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ