Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Στόχος μια πλατιά αγωνιστική συμπαράταξη

Ανοιχτή σύσκεψη της "Δημοτικής Αγωνιστικής Ενότητας" Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε στο "Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο" της πόλης, με τη συμμετοχή μελών και φίλων της Κίνησης από τον Τύρναβο, το Αργυροπούλι, το Δαμάσι και τη Δένδρα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η επαναδιατύπωση βασικών αρχών και θέσεων της Δημοτικής Κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οργανωτική ανασυγκρότησή της στα πλαίσια του νέου δήμου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της Κίνησης, τον εκλογικό στόχο και την τακτική στη μάχη των δημοκρατικών συλλόγων ο Ν. Κούβελας,επικεφαλής της Κίνησης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει στην ΤΑ ο νόμος για τις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων και τόνισε ότι η "Δημοτική Αγωνιστική Ενότητα" αγωνίζεται για την υπεράσπιση του λαϊκού, διεκδικητικού χαρακτήρα της ΤΑ, για τον εκδημοκρατισμό της, για την απόσπαση πόρων και ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

"Θα επιδιώξουμε - τόνισε - τη συγκρότηση πλατιού, ενωτικού και αγωνιστικού ψηφοδελτίου, που θα διεκδικεί νίκη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και θα αποτελεί έκφραση του πλαισίου αρχών και θέσεων της Κίνησης. Ταυτόχρονα θα παρέχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις ότι οι εκλεγμένοι και εκλεγμένες, την άλλη μέρα κιόλας θα οργανώσουν έναν πολυμέτωπο αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη συντηρητική πολιτική στο χώρο της ΤΑ, αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη με πρωταγωνιστή τον εργαζόμενο άνθρωπο".

Μετά την εισήγηση του Ν. Κούβελα, ακολούθησε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση, στην οποία εκφράστηκε η γενική συμφωνία και αποδοχή του πλαισίου αρχών και θέσεων και τονίστηκε η ανάγκη της ευρύτερης αγωνιστικής συσπείρωσης και συμπαράταξης, στην κατεύθυνση της μαχητικής υποστήριξης και προβολής της "ΑΛΛΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ" για την ΤΑ και το ρόλο της στη σημερινή κοινωνία.

Τέλος, η σύσκεψη κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

α) Να δοθεί στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών και θέσεων της Κίνησης.

β) Να προχωρήσει η Κίνηση στην πραγματοποίηση ανάλογων συσκέψεων στο Αργυροπούλι, το Δαμάσι και στα Δένδρα.

γ) Να διερευνηθεί η Γραμματεία της Κίνησης και να συγκροτηθούν επιτροπές στα παραπάνω χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ