Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
κλιμάκωση της έντασης

Τα βαλκανικά κόμματα, οι κυβερνήσεις και, πριν απ' όλα, οι λαοί, να μην επιτρέψουν σε καμιά ιμπεριαλιστική κυβέρνηση, σε κανέναν διεθνή Οργανισμό, να παίξει στις πλάτες τους. Αυτή είναι η μόνη λύση, δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα

Ενώ η ένταση στο Κόσσοβο δυναμώνει καθημερινά, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και ΕΕ, που την υποκίνησαν, διατηρούν την τακτική του "κρύου - ζεστού", που αντανακλά τόσο τις επιδιώξεις τους για την περιοχή, όσο και το μεταξύ τους ανειρήνευτο ανταγωνισμό. Ετσι, μετά τις προχτεσινές "αντιφατικές" δηλώσεις των Αμερικανών επισήμων, χτες ήρθε η σειρά της "διακριτικής" παρουσίας των Γερμανών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Κλ. Κίνκελ, δήλωσε ότι πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και, ταυτόχρονα, ότι "η διεθνής κοινότητα δε θα συρθεί στη λογική των αποσχιστών...". Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση παριστάνει πως παίρνει "πρωτοβουλίες", μεταφέροντας ουσιαστικά τα "σκονάκια με τα θέματα" γραμμένα από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

"Υπάρχει λύση",τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινές δηλώσεις της. "Τουλάχιστον, τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, δηλαδή, τα βαλκανικά πολιτικά κόμματα, οι κυβερνήσεις και, πριν απ' όλα, οι λαοί, να βρουν τρόπο να επουλώσουν τις πληγές τους και να μην επιτρέψουν σε καμιά ιμπεριαλιστική κυβέρνηση, σε κανέναν διεθνή Οργανισμό να παίξει στις πλάτες τους".


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ