Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξαπλώνεται το κίνημα αντίστασης

Συλλαλητήρια οργανώνονται την ερχόμενη Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα. Απεργία στη Λέσβο

Απλώνεται το κίνημα αντίστασης στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησης ουσιαστικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αγωνιστικό "παρών" έδωσε χτες η Λάρισα και τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν την Τρίτη 10 Μάρτη η Θεσσαλονίκη,η Ελευσίνα και η Λέσβος και την Τετάρτη 11 Μάρτη τα Τρίκαλα.Συνέχεια δίνουν έξι Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα που διοργανώνουν κοινή συγκέντρωση στις 23 Μάρτη.

Στη Θεσσαλονίκη

Πανεργατικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή των Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 10 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκης να αντιδράσουν δυναμικά στην ολοένααυξανόμενη ανεργία στην πόλη που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις φτάνοντας το 17% στον νομό. "Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν και οι εργοδότες πετούν στον δρόμο, απλήρωτους πολλές φορές τους εργαζόμενους, για να μεταφερθούν σε άλλες χώρες για μεγαλύτερα κέρδη που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των εκεί εργαζομένων. Παραγωγικές μονάδες (ΒΑΛΚΑΝ, ΕΚΟ, ΑΓΝΟ, ΕΛΛΕΝΙΤ, ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ, ΠΕΠΣΙΚΟ - ΗΒΗ), κλείνουν ή ξεπουλιούνται, γεγονός που εκτός από τη διόγκωση της ανεργίας, οδηγεί και στην υπανάπτυξη και στη βιομηχανική ερήμωση της Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, αξιοποιώντας τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κερδοσκοπεί ασύδοτα, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη, καταληστεύοντας άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους", αναφέρεται στο κάλεσμα της Επιτροπής.

Στην Ελευσίνα

Σε πανεργατική συγκέντρωση την Τρίτη στις 6.30μμ, στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα καλεί με ανακοίνωσή της, όλους τους εργαζόμενους του Θριάσιου η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων του Θριάσιου,για να διεκδικήσουν την υπογραφή "ΕΓΣΣΕ με 8.000 δρχ. μεροκάματο και βασικό μισθό 200.000 δρχ., να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις για παιδεία, υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό, να μην ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ και να θεσπιστεί το 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο".

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι "εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση στα εργασιακά μας και κοινωνικά μας δικαιώματα. Ειδικότερα στην περιοχή μας, αυτή η επίθεση εκφράζεται με τις καθημερινές απολύσεις, την αύξηση της ανεργίας, το πάγωμα του μεροκάματου, τις άσχημες συνθήκες δουλιάς, την τρομοκρατία, την ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας ("Χαλυβουργική"), με τη μετοχοποίηση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των ΕΛΔΑ, με τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε μικρές επιχειρήσεις κλπ.".

Επισημαίνει ότι η εργατική τάξη της περιοχής και συνολικά της χώρας, σε συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορεί και πρέπει να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική, σε όφελος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Στη Λέσβο

Σε 24ωρη παλλεσβιακή - πανεργατική απεργία την Τρίτη 10 Μάρτη, καλεί με ανακοίνωσή του, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο,διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις και μια σειρά θεσμικά αιτήματα. Παράλληλα παλεύει για στήριξη της τιμής του λαδιού, που είναι το υπ' αριθμόν ένα παραγόμενο προϊόν στο νησί και έχει οικονομικό αντίχτυπο σε αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και εργαζόμενους της περιοχής.

Στα Τρίκαλα

Σε συλλαλητήριο κατά της αντεργατικής πολιτικής, την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Ενωση Πριστηρίων Τρικάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις και δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα (2022-03-02 00:00:00.0)
Εντείνουν τις προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη (2019-11-22 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για τα ζητήματα της Υγείας (2013-12-03 00:00:00.0)
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις (2002-04-18 00:00:00.0)
Στάση και συγκέντρωση σήμερα (2002-01-23 00:00:00.0)
Στάση εργασίας ενάντια στην ανεργία (1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ