Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ
Νέες ρυθμίσεις, νέα ... βάσανα

Νομοθετικές ρυθμίσεις, αγνώστου περιεχομένου, θα προωθήσει αρχές καλοκαιριού η κυβέρνηση στα πλαίσια δημιουργίας μεταναστευτικής πολιτικής. Τις 150.000 έφτασαν οι αλλοδαποί που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα

Την προώθηση νέων, αγνώστου περιεχομένου, νομοθετικών ρυθμίσεων για τους αλλοδαπούς μέχρι το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,χτες, ενώ τα προβλήματα καταγραφής των αλλοδαπών συνεχίζονται και τα μεγάλα εμπόδια, για την απόκτηση διαφόρων εγγράφων, αλλά και των πιστοποιητικών υγείας, παραμένουν. Οι εξαγγελίες του υπουργού έγιναν σε εκδήλωση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με αφορμή την επικείμενη δημοσίευση πολύγλωσσου αφιερώματος στη διαδικασία καταγραφής.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με την ανακοίνωση των νομοθετικών αλλαγών, να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες για αποσπασματικότητα της πολιτικής της στο θέμα της μετανάστευσης, αλλά και για το ότι τα δυο Προεδρικά Διατάγματα που εφαρμόζονται δεν προωθούν ουσιαστικά το θέμα της νομιμοποίησης των αλλοδαπών, ενώ εξαιρούν και τους αλλοδαπούς ναυτικούς.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι θα γίνουν ασφαλιστικές ρυθμίσεις και για τις οικιακές βοηθούς, με το πρώτο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και ότι θα προχωρήσει η αναμόρφωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας που δε λειτουργούν σωστά.

Τον Απρίλη το υπουργείο θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για την καταγραφή των αλλοδαπών, ενώ θα δοθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής των δικαιολογητικών για τη χορήγηση της πρώτης ("λευκής") κάρτας, που λήγει στις 31 Μάη.

Επίσης, σύμφωνα με στατιστικά και άλλα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που παρέθεσε ο Μ. Παπαϊωάννου,μέχρι τις 5 Μάρτη (η προθεσμία λήγει στις 31 Μάη, με προοπτική δίμηνης παράτασης) είχαν καταγραφεί πανελλαδικά 151.803 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 87.895 στην περιοχή της Αττικής και νήσων. Το 78,58% των καταγραμμένων είναι άντρες και το 21,42% γυναίκες, ωστόσο παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις αναλογίες ανάλογα με την εθνικότητα. Ετσι, στους αλλοδαπούς ουκρανικής, βουλγαρικής και ρωσικής υπηκοότητας είναι περισσότερες οι γυναίκες.

Επίσης, το 43,8% των αλλοδαπών είναι 28-37 ετών και προέρχονται από την Αλβανία σε ποσοστό 42,6%.Το 53,6% είναι έγγαμοι και το 8,5% αυτών έχουν από 4 και πάνω παιδιά! Το 55,1% των αλλοδαπών έχει δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το 14% τριτοβάθμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ