Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΘΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΝΟ
"Νόμιμο" με Βασιλικό Διάταγμα του 1920!

Απόφαση - τραγέλαφος του Πρωτοδικείου Πειραιά δίνει "κάρτα" για το συνέδριο της ΓΣΕΕ σε νόθους αντιπροσώπους και παρέχει άλλοθι για τη συνέχιση της ανώμαλης κατάστασης στην ΠΝΟ. ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" θέτουν τη ΓΣΕΕ ενώπιον των ευθυνών της

Ξεθάβοντας Βασιλικό Διάταγμα του 1920 (!), το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε χτες την αίτηση για την ακύρωση του ψευτοσυνεδρίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,που είχε καταθέσει η ΠΕΜΕΝ και είχε συνυπογράψει η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"!Με την απόφαση αυτή που καταγγέλλεται σαν απόφαση σκοπιμότητας,παρέχεται άλλοθι για τη συνέχιση της ανώμαλης κατάστασης στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη νόθευση του ίδιου του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, όπου θα σταλούν από την ΠΝΟ αντιπρόσωποι "εκλεγμένοι" κυριολεκτικά μέσα από μια παρασυναγωγή.

Οι δύο ναυτεργατικές Ενώσεις, με την αίτησή τους, απαιτούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του "συνεδρίου", όπως η εκλογή του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αφού πάρθηκαν από ένα "σώμα" με νοθευμένους συσχετισμούς, συγκροτημένο στη βάση του αναχρονιστικού και αντιδημοκρατικού περιορισμού του 1/10 στην εκπροσώπηση των μεγάλων ναυτεργατικών σωματείων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Χρυσούλα Παρασκευά,ενώ στο σκεπτικό της απόφασης κρίνει ότι υπάρχει νομικό κενό σχετικά με τα ναυτεργατικά σωματεία επειδή, όπως σημειώνεται στην απόφαση: "ο Ν. 330/1976 και ο Ν.1264/82 δεν ισχύουν επί των ναυτεργατικών σωματείων και οι δύο έχουν αφοριστικές διατάξεις όσον αφορά τα ναυτεργατικά σωματεία", ξεθάβει τους νόμους που θέλει αυτή, αναφέροντας: "Επομένως για τις ναυτεργατικές οργανώσεις μόνον, ισχύουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που περιέχονται στο ΒΔ 15/20 - 5 - 1920 και στο ΝΔ 4361/1964"! Επομένως "η διάταξη του καταστατικού της ΠΝΟ και δη το άρθρο 8 παρ.10 με την οποία καθιερώνεται η μη υπέρβαση από τους συνέδρους των πρωτοβάθμιων οργανώσεων του 1/10 της δυνάμεως του όλου αριθμού των ψήφων του συνεδρίου, είναι σύννομη"!

Αποτέλεσμα νομικής και δικαστικής αλχημείας χαρακτηρίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και σημειώνουν: "Είναι φανερό ότι η έκδοση της απόφασης παραμονές του 29ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ εξυπηρετεί προφανείς λόγους σκοπιμότητας. Δεν απαντά εάν ισχύει ο ν.1264/82 για τη ΓΣΕΕ, εάν παραβιάζεται το καταστατικό της ΓΣΕΕ, εάν ισχύει η απλή αναλογική ως πάγιο και ενιαίο εκλογικό σύστημα στο καταστατικό της ΓΣΕΕ και ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων με το εφεύρημα του περιορισμού του 1/10".

Τα δύο σωματεία τόσο με το δελτίο Τύπου όσο και με επιστολή που έστειλαν στη ΓΣΕΕ, θέτουν τα εξής ερωτήματα: Το συνδικαλιστικό κίνημα θα επιτρέψει να διαιωνίζεται η εξαίρεση ενός σημαντικού τμήματος της εργατικής τάξης, των ναυτεργατών, από τη νομοθεσία που ισχύει για το υπόλοιπο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα; Θα επιτρέψει τη διάσπαση και τη διατήρηση στο συνδικαλιστικό κίνημα δύο μέτρων και δύο σταθμών; Θα επιτρέψει τη διαιώνιση του πλειοψηφικού συστήματος και τη μη εφαρμογή της απλής αναλογικής στην ΠΝΟ και τα οκτώ σωματεία της δύναμής της; Θα επιτρέψει το βιασμό της θέλησης των ναυτεργατών και τη συνέχιση της λειτουργίας βιομηχανίας παραγωγής νόθων αντιπροσώπων της ΠΝΟ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ