Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους οι οικοδόμοι την Τρίτη

"Βουβά" θα μείνουν τα γιαπιά την Τρίτη 10 Μάρτη, καθώς οι οικοδόμοι κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την υπεράσπιση εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και για τη διεκδίκηση νέων. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι οικοδόμοι Αθήνας και Πειραιά θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας,η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως το πρόσφατο 18ο Συνέδριο ομόφωνα εκτίμησε και αποφάσισε ότι η ανάπτυξη αγώνων είναι μονόδρομος για τον κλάδο και σε αυτή την κατεύθυνση αποφασιστικά θα βαδίσει.

Καταγγέλλει τον εμπαιγμό του υπουργού Εργασίας, ο οποίος αθέτησε τη δέσμευσή του να συζητήσει με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας το αίτημα για αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων και για το άρθρο 26 του ν.2520 που μειώνει κατά 50% τις ασφαλιστικές εισφορές στις οικοδομές σε αγροτικές περιοχές. "Απέδειξε - σημειώνει - η κυβέρνηση πως τα όσα περί ανεντιμότητας και υποκρισίας της καταλογίζουμε δεν είναι ανυπόστατα, είναι μέρος των στοιχείων που καθρεφτίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή της πορεία".

Καλεί τους οικοδόμους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, τονίζοντας πως "η μακρόχρονη αγωνιστική πορεία του κλάδου, οι κατακτήσεις του, αποδεικνύουν ότι καμιά κυβέρνηση όσο αντεργατική και αυταρχική και αν είναι, δεν είναι ανίκητη".

Το Συνδικάτο Ξύλου Αττικής,με ανακοίνωσή του, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Διεκδικεί: Πραγματικές αυξήσεις στο μεροκάματο. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά. Σύνταξη ίση με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο με αύξηση αποδοχών. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επιβίωση των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ