Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Απολογισμός... φιλολογικός

"Φιλολογία" με υποκειμενικές κρίσεις και απόψεις για την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα", συνοδευόμενη με γενικά και αόριστα οικονομικά στοιχεία, ήταν ο απολογισμός που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Π. Θεοδωρίδης, στη σχετική έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων, ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που επείγονται λόγω δημοτικών εκλογών να βάλουν στο αρχείο του δήμου την υπόθεση "ΠΠ", η οποία αποτελεί ενοχή του δικομματισμού, ευαρεστήθηκαν με την έκθεση - "απολογισμό" και απέφυγαν να θέσουν... ενοχλητικές ερωτήσεις ή να μιλήσουν.

Ο μόνος που άσκησε αυστηρή κριτική στον "απολογισμό" ήταν ο επικεφαλής της ΔΑΚ,Αγ. Σαχίνης,ο οποίος ίσα που πρόλαβε μόνο να διατυπώσει καίριες ερωτήσεις, αφού όταν ανέβηκε στο βήμα ως τελευταίος ομιλητής για να τοποθετηθεί, μετά από αίτημα δημοτικών συμβούλων διεκόπη η συνεδρίαση,με το "επιχείρημα" ότι πέρασε το δίωρο της παράτασης! Σημειώνουμε ότι ο σύμβουλος Αλ. Μαρατζίδης, αποχώρησε πριν το τέλος της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε "υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του θέματος".

Η ΔΑΚ κατήγγειλε ότι για μια ακόμη φορά επιλέχθηκαν συνοπτικές διαδικασίες συζήτησης του απολογισμού του ΟΠΠΕ, των έργων του δήμου με χρηματοδότηση του ΟΠΠΕ και των εκδηλώσεών του. Ο Αγ. Σαχίνης σε παρέμβασή του σημείωσε ότι "στο φάκελο που δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους υπήρχε μόνο ένα μικρό φυλλάδιο με κάποια νούμερα, όχι όμως και η πολυσέλιδη εισήγηση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης".

Ο Π. Θεοδωρίδης δεν έδωσε λεπτομερή στοιχεία - παρ' ό,τι είναι απολύτως αναγκαία σε έναν απολογισμό - για το κόστος ορισμένων εκδηλώσεων. Αλλά και δεν μπόρεσε να αντικρούσει όσα κατήγγειλε ο Αγ. Σαχίνης σχετικά με τις υπέρογκες αμοιβές που δόθηκαν σε καλλιτέχνες, για περιουσιακά στοιχεία που "ψάχνει η "ΠΠ", και για τον σκανδαλώδη τρόπο χρηματοδότησης του "Ασύλου Ποιητών"" στη Φλώρινα. Επίσης χαρακτήρισε "απαράδεκτο ένας καλλιτεχνικός διευθυντής να μιλάει περιφρονητικά για μία κατηγορία συμπολιτών μας, όπως οι Τσιγγάνοι".

Τέλος, ο Θ. Ασπασίδης, πρόεδρος του "Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου", τόνισε ότι "η συμπεριφορά της "Πολιτιστικής" απέναντι στο μοναδικό αυτό κέντρο πολιτισμού της πόλης ήταν απαράδεκτη, προκλητική και περιφρονητική" και ότι δε δόθηκαν τα 10 εκατ. στη μνήμη του ποιητή Βαφόπουλου, όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΠΠΕ.

Α. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική προεκλογική εκστρατεία (1998-09-05 00:00:00.0)
Βυζαντινολάτρες και... ροκ μακεδονομάχοι (1997-09-07 00:00:00.0)
Χρονοδιαγράμματα ...ματαιώσεων (1997-04-17 00:00:00.0)
Εξευτελίζει ανθρώπους του πολιτισμού (1997-01-25 00:00:00.0)
Τοπίο στην ...ομίχλη (1997-01-03 00:00:00.0)
Αδιαφάνεια και φιέστες (1996-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ