Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Αγωνιστική προεκλογική εκστρατεία

Συγκέντρωση της Παράταξης στην Τούμπα μετατράπηκε σε διαδήλωση των κατοίκων της περιοχής για τη σωτηρία της αλάνας που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Με τη μαζική τους συμμετοχή οι δημότες του Δ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, μετέτρεψαν τη συγκέντρωση που οργάνωσε στην Τούμπα ο συνδυασμός"ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" σε βήμα διαμαρτυρίας και αγώνα για τη σωτηρία της αλάνας του γηπέδου του ΠΑΟΚ, απαιτώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Μετά από παρότρυνση του υποψήφιου δημάρχου Αγάπιου Σαχίνη, οι εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Γρ. Λαμπράκη, ζητώντας να αποδοθεί άμεσα η αλάνα στους Θεσσαλονικείς. Με τα συνθήματα που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι κάτοικοι διατράνωσαν, για μια ακόμη φορά την απόφασή τους, να μην επιτρέψουν ο τελευταίος ελεύθερος χώρος στην Τούμπα να οικοπεδοποιηθεί.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη για τον εμπαιγμό των δημοτών με υποσχέσεις, που δεν υλοποιήθηκαν και διαιωνίζουν το πρόβλημα, με κίνδυνο την οικοπεδοποίηση και του τελευταίου ελεύθερου χώρου της περιοχής. "Με τη συγκέντρωσή μας αυτή δείχνουμε πώς αντιλαμβάνεται ο συνδυασμός μας την προεκλογική περίοδο. Αντί για γιγαντοαφίσες, δημόσιες σχέσεις και ανούσιες προτάσεις, εμείς προτάσσουμε και αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων μαζί με το λαό, γιατί πιστεύουμε ότι ο δημότης πρέπει να μπει στο επίκεντρο των εξελίξεων, αν θέλουμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης",τόνισε ο Αγ. Σαχίνης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ με επικεφαλής τον δήμαρχοΔ. Δημητριάδη και το Δημοτικό Σύμβουλο Αλ. Μαρατζίδη,οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην επιστολή που απέστειλε ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας αυτό να παραστεί σύσσωμο στην κινητοποίηση.

"Η παράταξή μας θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέπει τις συγκεντρώσεις σε λαϊκές συνελεύσεις κι ότι η υπόθεση της λύσης των προβλημάτων είναι υπόθεση του λαού της Θεσσαλονίκης, απευθύνθηκε σήμερα το πρωί με επιστολή του στο ΔΣ και το κάλεσε να πάρει μέρος στη συγκέντρωση", είπε ο Αγ. Σαχίνης. "Θα είμαστε μαζί με κάθε Δημοτικό Συμβούλιο που θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση τα χρήματα για την αλάνα", συμπλήρωσε.

Επίσης, αντιπροσωπεία του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Λεβέντη,συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Π. Θεοδωρίδη και συζήτησαν το οξυμένο πρόβλημα του γηπέδου που απασχολεί τον ιστορικό σύλλογο της πόλης. Ο Κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην αθλητική υποδομή της πόλης και συμφώνησε με το αίτημα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για την άμεση κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, έργο χρήσιμο και αναγκαίο για τη νεολαία της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ