Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ"
Συστράτευση, με σεβασμό στην αγωνιστική παρακαταθήκη

Τη "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό" συγκρότησαν οι παρατάξεις "Δημοκρατική Ενότητα" και "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση" με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη

"Στρατευτείτε μαζί μας, για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο και να λαμπρύνουμε περισσότερο το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας".

Μ' αυτό το σύνθημα, οι παρατάξεις "Δημοκρατική Ενότητα Ελληνικού", με επικεφαλής τον Χρήστο Κορτζίδη και "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ελληνικού", με επικεφαλής τον Κ. Σαραφίδη,αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και συγκρότησαν τη "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό", η οποία με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Κορτζίδη, θα διεκδικήσει στις εκλογές του Οκτώβρη ένα νέο συμβόλαιο δημιουργικής τετραετίας.

Οπως σημειώνει στη διακήρυξή της η "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό","έχουμε παρακαταθήκη το δημιουργικό έργο του απερχόμενου δημάρχου, Κώστα Κορτζίδη,τη δυναμική και αγωνιστική φωνή που έχει η σημερινή δημοτική αρχή. Φωνή ανεξάρτητη από τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα". "Θεωρούμε - τονίζεται στη διακήρυξη - ότι η δημοτική αρχή, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον, πρέπει να στηριχτεί σε δυνάμεις που θα εργαστούν με ανιδιοτέλεια. Θα αντιμετωπίσουν τους δημότες αμερόληπτα, στη βάση των προβλημάτων. Θα στηρίξουν κάθε αγωνιστική προσπάθεια του λαού μας για την αντιμετώπιση των πιεστικών του προβλημάτων".

Αντίθετα, όπως σημειώνει η παράταξη στη διακήρυξή της, θα είναι επιζήμιο για το λαό και την πόλη να περάσει η δημοτική αρχή σε δυνάμεις που θα λειτουργήσουν σαν κυβερνητικοί υπάλληλοι, συναινώντας στη μετατροπή των δήμων σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε

Διεκδίκηση και διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου είναι οι άξονες που προσδιορίζουν τη φιλοσοφία του συνδυασμού. Φιλοσοφία που εγγυάται τη συνέχιση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής. "Θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των παρακρατημένων από την κυβέρνηση πόρων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) - στον δήμο μας αναλογούν πάνω από 1 δισ. δραχμές - και την ανακατανομή των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού υπέρ του θεσμού. Θέση μας, επίσης, είναι να μην επιβάλουμε κανένα φόρο ή τέλος, αντίθετα να ανακουφίσουμε κατηγορίες του πληθυσμού",σημειώνεται στη διακήρυξη.

Ομως η διεκδίκηση δε σταματά εκεί. "Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να κατακτηθούν, τονίζει η "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό", όπως, η κυβερνητική τακτική να μεταφέρει αρμοδιότητες στην ΤΑ, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, οδηγώντας και έτσι τους δήμους στη "διέξοδο" της ιδιωτικοποίησης.

Κρίνονται δύο βασικά προβλήματα

Σε συνεργασία με τους βασικούς φορείς θα συνεχίσει η "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό" τον αγώνα για "δύο προβλήματα που θα είναι καθοριστικά για το μέλλον του δήμου και της ευρύτερης περιοχής: Τι θα γίνουν οι χώροι του αεροδρομίου και της παραλίας;". Είμαστε αποφασισμένοι - σημειώνεται στη διακήρυξη - να μην υποκύψουμε σε καμία πίεση και να υπερασπιστούμε τους χώρους αυτούς από την κερδοσκοπική μανία της κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με κάθε θυσία.

Συγκοινωνιακό, περιβάλλον, υγεία, πρόνοια, παιδεία, είναι κάποια προβλήματα για τα οποία ο Δήμος πρέπει και ήδη αναπτύσσει δραστηριότητα, με στόχο την ανάπτυξη ενός συνολικού λαϊκού αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών, που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, στα πλαίσια μάλιστα του λεγόμενου μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

"Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω - τονίζει η "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό" - στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο λαό του δήμου μας, αλλά και στον κοινό αγώνα με το λαό και στους φορείς της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας".Στην κατεύθυνση αυτή η παράταξη επιδιώκει την όσο το δυνατόν συλλογικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρου του δημοτικού οργανισμού. Γι' αυτό διεκδικεί την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΤΑ σε δημοκρατική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ