Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθλια προπαγάνδα

Σε μια ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική εκστρατεία έχει αποδυθεί το κυβερνητικό επιτελείο, με στόχο να πείσει, αντιστρέφοντας και βιάζοντας την πραγματικότητα, ότι η υποτίμηση της δραχμής κατά 14% είναι ένα γεγονός που όλους πρέπει να μας κάνει ευτυχισμένους! Εχουν χάσει προ πολλού κάθε ίχνος τσίπας και άρα μπορούν τώρα, ως αδίστακτοι διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου, να επιχειρούν να κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που θα κληθούν, μέσα από μύριους τρόπους, να πληρώσουν τη "νύφη". Τουλάχιστον, οι "κανονικοί" ληστές δεν κοροϊδεύουν τα θύματά τους.

Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Τ. Γιαννίτσης, για να αναφέρουμε ένα παράδειγμα, μόνο ευεργετικά μέτρα βρίσκει στην υποτίμηση (ανταγωνιστικά προϊόντα, αύξηση απασχόλησης (!), "οι αγρότες θα απολαύσουν (!) υψηλότερες εισοδηματικές ενισχύσεις", κλπ.). Οταν όμως ερωτάται, γιατί δε δίνει η κυβέρνηση ανάλογη αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλάζει αμέσως ύφος και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία αύξηση, όχι μόνο φέτος αλλά ούτε και το 1999 (Θα ήταν ειλικρινής, βέβαια, αν έλεγε ότι και μετά το 2000 και μέχρι τον αιώνα τον άπαντα οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε διαρκή λιτότητα, χάριν των όρων του Μάαστριχτ και της Μπούντεσμπανκ, αν συνεχίσουν να κυβερνάνε οι κάθε λογής οπαδοί του κεφαλαιοκρατικού "μονόδρομου").

Το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι ότι αρκετά οι εργαζόμενοι τούς ανέχθηκαν. Ας πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ