Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανσυνταξιουχική απάντηση αύριο

Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.30 π.μ., πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Το 75% των συνταξιούχων αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης

Την πρώτη αγωνιστική απάντηση στην πολιτική υποτίμησης της ίδιας της ζωής τους δίνουν αύριο, Πέμπτη, οι συνταξιούχοι,με πανελλαδική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Τους στόχους της κινητοποίησης ανέπτυξε, χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων.Παίρνοντας το λόγο ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ, κατάγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης και τις αυξήσεις - "ψίχουλα" του 3,7%, που σημαίνουν για 600.000 συνταξιούχους αύξηση 65 - 130 δρχ. την ημέρα.Επισήμανε πως "τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, είναι ευρωεισαγόμενα και σαρώνουν τα πάντα" και πως μειώνουν παραπέρα τις συντάξεις, ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις με αντίκτυπο στα Ταμεία, ενώ από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, αναγγέλθηκε έφοδος κατά του ασφαλιστικού συστήματος σε δύο δόσεις. Τονίζοντας πως "οι συνέπειες θα είναι βαριές για εργαζόμενους και συνταξιούχους", κάλεσε "τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΒΕΕ και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, ώστε όλοι μαζί να βγούμε στους δρόμους, να ματαιώσουμε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα".Ο Χ. Τριάντης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, σημείωσε πως το 75% των 1.250.000 συνταξιούχων που εκπροσωπεί η ΣΕΑ, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.Αναφερόμενος στο προωθούμενο "πρώτο πακέτο" μέτρων για το ασφαλιστικό - όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η εισαγωγή στο χρηματιστήριο των αποθεματικών των Ταμείων - επισήμανε πως "αφού με την καταλήστευση των αποθεματικών οδήγησαν εκεί που τα οδήγησαν τα Ταμεία, θέλουν και πάλι να βάλουν χέρι στα αποθεματικά για να τα προσφέρουν στους βιομήχανους. Σήμερα τα κινητά αποθεματικά είναι 3,5 τρισ. δρχ., ενώ συνολικά ξεπερνούν τον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς είμαστε αντίθετοι, θέλουμε διοικήσεις των Ταμείων που να προέρχονται απ' τους ασφαλισμένους και είμαστε ικανοί να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα αποθεματικά μας".

Ο Θ. Κανάκης πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ, επισήμανε "τις ευθύνες των ηγεσιών των συνδικαλιστικών φορέων. Πρέπει να καταλάβουν πως ήρθε η ώρα να συμπορευτούν μαζί μας και να απαντήσουμε αγωνιστικά".

Ο Δ. Κούστας πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΤΣΑ, επισήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις απ' την υποτίμηση της δραχμής, σημειώνοντας ότι "η πλειοψηφία των φαρμάκων, για παράδειγμα, είναι εισαγόμενα και με τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές θα χτυπηθούν παραπέρα τα Ταμεία". Τέλος, τόνισε πως "στην υποβάθμιση της δραχμής πρέπει να απαντήσουμε με αναβάθμιση των αγώνων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη με νεανική ορμή (2001-02-10 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον τζόγο τα αποθεματικά (2000-08-12 00:00:00.0)
Αφύπνιση τώρα! (2000-05-27 00:00:00.0)
Αυξήσεις - κοροϊδία! (2000-01-20 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα (1998-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ