Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα αφεντικά των Βαλκανίων

"Ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, είναι έτοιμος να σχηματίσει μια ομάδα που θα στελεχώσει την αντιπροσωπεία του για ενδεχόμενες συνομιλίες με το Βελιγράδι". Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι την παραπάνω δήλωση την έκανε ο ίδιος ο Ρουγκόβα ή κάποιος εκπρόσωπός του. Την ανακοίνωση έκανε ο... Αμερικανός απεσταλμένος για τα Βαλκάνια, Ρόμπερτ Γκέλμπαρτ, μετά την επίσκεψή του στην Πρίστινα.

Μάλιστα ο Γκέλμπαρτ δήλωσε "πολύ ικανοποιημένος από την πρόθεση του κ. Ρουγκόβα να προχωρήσει με προτάσεις για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις".

Ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα ανακοίνωσε, σύμφωνα με τον κ. Γκέλμπαρτ, την πρόθεσή του να σχηματίσει "μια ομάδα συμβούλων, ευρείας βάσης, που θα αποτελείται από διάφορους Αλβανούς ηγέτες".

(Μπορεί να μην είναι ο Ρ. Γκέλμπαρτ εκπρόσωπος του Ρουγκόβα, αλλά είναι το αφεντικό του... Και τα σκυλιά δεμένα).

Αυτό όμως που αποκαλύπτεται περίτρανα, άλλη μια φορά, είναι ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που υποδαυλίζουν την ένταση στα Βαλκάνια, χρησιμοποιώντας κάθε φορά τους υποτακτικούς τους για να δημιουργούν τις καταστάσεις και το κλίμα που επιθυμούν, προσχήματα επέμβασης και αιματοκυλίσματος των λαών.

Υ. Γ.: Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι και στην Αθήνα ο Αμερικανός επιτετραμμένος ήταν εκείνος που ανακοίνωσε την "ενδιάμεση συμφωνία" με τα Σκόπια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ