Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Λείπουν τα ... σχέδια

Η "έλλειψη σχεδίων και ολοκληρωμένου πλαισίου διαρθρωτικών αλλαγών", που θα υλοποιούνταν σε συνδυασμό με την υποτίμηση της δραχμής, είναι το πρόβλημα που αναδείχνεται κατά τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, με τη συγκεκριμένη υποτίμηση της δραχμής και όχι αυτή καθ' αυτή η υποτίμηση και τα ληστρικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, που αποφασίζει η κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων που ανέλαβε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόσο κατά την προχτεσινή Επίκαιρη Ερώτηση στην "Ωρα του Πρωθυπουργού" όσο και σε χτεσινή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, επιμένει να επικεντρώνει την κριτική του κόμματός του στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Σημίτη αρνείται να ομολογήσει την αποτυχία τής μέχρι σήμερα πολιτικής της σκληρής δραχμής και να αναλάβει τις ευθύνες της. Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση, ότι "δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με την υποτίμηση και που πρέπει να εκπληρώσει σε σύντομο διάστημα".

Στην πραγματικότητα ο Συνασπισμός αποφεύγει να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας. Ξεχνάει να μιλήσει για τους στόχους που επιδιώκονται, καθώς και για το ποιοι ωφελούνται από την υποτίμηση και περιορίζεται να δημαγωγεί, απλώς επί των διαδικασιών και της κυβερνητικής ανακολουθίας. Κι αυτό, σε μια προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο το γεγονός ότι τόσο η υποτίμηση όπως και τα καταστροφικά μέτρα παίρνονται στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ τώρα, και της ΟΝΕ που στηρίζει και υποστηρίζει και ο ΣΥΝ. Αλλωστε, στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ αρκετά μέλη της στήριξαν την υποτίμηση και την κυβερνητική πολιτική. Ενώ με χτεσινό άρθρο του στην "Αυγή" το γνωστό ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης ζητά η αντιπολιτευτική κριτική (που θέλει να είναι ουσιαστική και προγραμματική όπως του ΣΥΝ... ) να επικεντρωθεί στην απαίτηση για μέτρα που η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ακόμα... στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούνται.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ απειλεί την κυβέρνηση με... έντονη προγραμματική αντιπολίτευση, γιατί, εκτός των άλλων, η κυβέρνηση με την πολιτική της... κατέστησε την ένταξη ισότιμη με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ενώ, στην πραγματικότητα, εφαρμόζει, ακριβώς, τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ