Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βιολογικά φαινόμενα

ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ πάνε κι έρχονται, προκαλώντας αναστατώσεις, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στη βιολογία και τη ζωολογία. Στις λαϊκές και στους πάγκους των εμπόρων, συμβαίνουν περίεργα πράγματα.

***

Μπακαλιάροι, μαρίδες, καθώς και άλλα είδη ψαριών αρχίζουν και βγάζουνε φτερά και ...ίπτανται σε τιμές αυξημένες κατά 20 και 25%.

***

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται με τα βοοειδή και τα αμνοερίφια, που, αν και είναι φυτοφάγα, άρχισαν να βγάζουν κυνόδοντες και να ...δαγκώνουν το πορτοφόλι των επίδοξων αγοραστών τους.

***

Εξίσου περίεργα και τα φαινόμενα ψυχολογικών διαταραχών στις ...μπανάνες, οι οποίες εκφράζουν τις υπαρξιακές τους ανησυχίες και αναπτύσσουν την τάση να θέλουν συνεχώς να αυξάνουν τη δραχμική αξία τους.

***

Οχι, καθόλου δεν τρελαθήκαμε και εξηγούμε έτσι τα φαινόμενα των ανατιμήσεων στην αγορά. Απλούστατα, ξεκινήσαμε, αποδεχόμενοι τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, ότι δε θα έχει επίπτωση στην αγορά η υποτίμηση της δραχμής.

***

Μπορείτε εσείς, σ' αυτή τη βάση, να εξηγήσετε αλλιώς τα όσα συμβαίνουν;

***

Τέρμα, ή οι μπανάνες σκέφτονται ή ο Σημίτης μάς δουλεύει. Σας βεβαιώνουμε, δε, πως οι εκσυγχρονιστές πολιτικοί θα σας παραδεχτούν πιο εύκολα ότι χτες πιάσανε ψιλή κουβέντα με το εν λόγω φρούτο, παρά ότι ο Σημίτης κάνει λάθος.

***

ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ, έχει ξεσπάσει ένας γόνιμος προβληματισμός ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την υπόθεση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Η κυβέρνηση θέλει ξεπούλημα μέσω "στρατηγικού συμμάχου" και η ΝΔ ξεπούλημα χωρίς "στρατηγικό σύμμαχο", δηλαδή άλλη ξένη αεροπορική εταιρία.

***

Παράλληλα, το δικό του στίγμα έδωσε χτες ο Γιώργος Σουφλιάς, διαφοροποιούμενος από τις δύο αυτές απόψεις και προβάλλοντας τη δική του διαφορετική πολιτική πρόταση.

***

Υποστήριξε ότι πρέπει να πάμε σε αποκρατικοποίηση, εκτός πια κι αν είναι καλύτερο να πάμε σε ιδιωτικοποίηση μέσω "στρατηγικού συμμάχου". Αυτό θα πει διαφοροποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ