Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφάσεις παραπέρα εξόντωσης

Η υποτίμηση της δραχμής είναι μια ακόμα προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης σε βάρος της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, που κάνει πλέον την κατάσταση ακόμα ασφυκτικότερη και σταδιακά τις οδηγεί σε αφανισμό με όλες τις δραματικές συνέπειες που όλοι καλούμαστε να πληρώσουμε. Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Συντεχνίας Χρυσοχόων και Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης. Για τον κλάδο της Αργυροχρυσοχοϊας, ο οποίος απειλείται άμεσα πλέον με καταστροφικές εξελίξεις, η υποτίμηση έχει δραματικές συνέπειες.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο χρυσός ανατιμήθηκε ήδη κατά 12%, ενώ το ασήμι λόγω έντονων διεθνών χρηματιστηριακών παιχνιδιών, είχε ανατιμηθεί τους προηγούμενους μήνες κατά 20% ενώ με την υποτίμηση πήρε άλλο ένα 8% την ίδια στιγμή που έπεφτε η διεθνής του τιμή.

Οδυνηρό χτύπημα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αποταμιευτές θα αποτελέσει τελικά η υποτίμηση της δραχμής, εκτιμάται στην ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Η άρση των αντικινήτρων λειτουργίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το 35%,τα αντικειμενικά κριτήρια, η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα χαμηλά επιτόκια είναι από τα προβλήματα, στα οποία η κυβέρνηση με άμεση προτεραιότητα πρέπει να δώσει λύσεις. Διαφορετικά το μέτρο της υποτίμησης πέραν των αναμενόμενων θετικών επιδράσεων στις εξαγωγές και στον τουρισμό, για τις οποίες το ΒΕΘ έχει πολλές επιφυλάξεις, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας τον ήδη μεγάλο αριθμό κλεισίματός τους και διογκώνοντας την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ