Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Απόφαση - αίσχος!

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και των εργαζομένων στην εταιρία κατάγγειλε το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

"Η "Ολυμπιακή" εκτελείται από την κυβέρνηση. Ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση - ξεπούλημά της, κατά πάσα πιθανότητα στη "Λουφτχάνσα", μέσω και της αποικιοκρατικής σύμβασης των Σπάτων. Αυτή είναι η ουσία των μέτρων που αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή.

Η κυβέρνηση άρχισε το νέο κύκλο ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ από την "Ολυμπιακή", αφού φρόντισε προηγουμένως να κατασυκοφαντήσει τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους στη δημόσια χλεύη.

Είναι πρόκληση και αξίζει στην κυβέρνηση ένα μεγάλο "αίσχος"! Για την υποκρισία και τη δημαγωγία, με τις οποίες προσπαθεί να καλύψει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της και να την εμφανίσει ως φιλολαϊκή.

Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα σχέσεων "Ολυμπιακής" και πολιτών, αλλά "Ολυμπιακής" - κυβερνήσεων. Το μέλλον της "Ολυμπιακής" έγινε ζοφερό, επειδή ο τόπος κυβερνιέται από το ΠΑΣΟΚ, που αποδείχτηκε ακόμα αγριότερος διάδοχος της ΝΔ. Τα χάλια της "Ολυμπιακής" δημιουργήθηκαν από τους μέχρι τώρα κυβερνώντες και όχι από τους εργαζόμενους.

Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τους πολίτες είναι πέρα για πέρα ψεύτικη. Οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωτικό να φορτώνονται τα βάρη. Τα φορτώνονται, γιατί η κυβέρνηση υπηρετεί πιστά το μεγάλο κεφάλαιο. Με τις μετοχές που μοιράζει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, έχει μόνο ένα στόχο: Να τους βάλει να πληρώσουν από την τσέπη τους τις ζημιές της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ουσία των στρατηγικών συμμαχιών, για τις όποιες με κυνικότατο τρόπο έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, σημαίνει το ξεπούλημα των πάντων, σημαίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε"...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να είναι βεβαία ότι από το λαό θα πληρωθεί ανάλογα. Οχι μόνο δε θα δει "εργασιακή ειρήνη", αλλά δεν είναι πολύ μακριά η μέρα που οι εργαζόμενοι θα βάλουν τέρμα σ' αυτήν την πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ