Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κύμα" αντιδράσεων

"Κύμα" αντιδράσεων έχει προκαλέσει η γενικευμένη επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος θεμελιακών εργατικών κατακτήσεων.

Την αντιδημοκρατική παρέμβαση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων της "Ολυμπιακής", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού,σημειώνοντας πως αποτελεί "πρόβα τζενεράλε για την αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα".

Τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της "Ολυμπιακής", εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.Καταγγέλλει τα αντεργατικά μέτρα, που εξάγγειλε η κυβέρνηση, και με επιστολή της στον πρωθυπουργό ζητά ανάκληση του νομοσχεδίου.

Τον εργασιακό μεσαίωνα, που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και σημειώνει ότι η υποτίμηση καθίσταται το πρόσχημα για τη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και πρώτο δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής είναι η "Ολυμπιακή".

"Επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών κατακτήσεων", επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.Συγκεκριμένα αναφέρει ότι επιχειρείται: Κατάργηση του 8ωρου, επέκταση του θεσμού της μερικής απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατοχύρωση των κατάπτυστων "Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης", αποδυνάμωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου χαρακτηρίζει προκλητική την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το 8ωρο και να επιβάλει υποχρεωτικά 9ωρο ή 10ωρο. Επίσης, καταγγέλλει "την αντιδημοκρατική - αντεργατική μεθόδευση της κυβέρνησης να καταθέσει αιφνιδιαστικά στη Βουλή νομοσχέδιο που επιβάλλει, με τη μορφή "δικτατορίας", την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ", προκειμένου αυτή να ξεπουληθεί πιο εύκολα στη "ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ" και σε άλλους".

Επικίνδυνη για το λαό και τα συμφέροντά του, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σε ανακοίνωσή του, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και καταγγέλλει την κατάθεση νομοσχεδίου για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στην "Ολυμπιακή". Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία της "Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης" καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και καλούν τη ΓΣΕΕ ν' αναλάβει τις ευθύνες της, να μπει μπροστά και να καθοδηγήσει την αντίσταση των εργαζομένων. Τα σωματεία της Ζώνης εκτιμούν ότι στο μέτωπο της αστικής τάξης οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο.

Το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ-Τραπεζών και επισημαίνει ότι αν τα σχέδια της κυβέρνησης περάσουν στην "Ολυμπιακή", οι αντιδραστικές αλλαγές θα επεκταθούν σε όλο τον δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ